Τα δύο ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Αστυνομική Σχολή και για τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.

                                                                                    Προς :

 1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος

κο. Τσίπρα Αλέξη

Μέγαρο Μαξίμου

Ηρώδου Αττικού 19 10674 Αθήνα

 1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Νικόλαο Τόσκα  

Π. Κανελλοπούλου 4

ΤΚ 101 77 Αθήνα

 1. Επικεφαλείς των Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής
 2. Βουλευτές του Νομού Ξάνθης

 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στη συνεδρίασή του στις 11-11-2015 ασχολήθηκε με το ζήτημα που αφορά την υφιστάμενη κατάσταση με την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της και την κατάργηση του Κέντρου Προσωρινής Κράτησης Μεταναστών και αποφάσισε την επικαιροποίηση παλαιότερου σχετικού ομόφωνου ψηφίσματος.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και την αποστολή του, στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές του Νομού, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης της Ξάνθης

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης εκφράζοντας όχι μόνο τη βούληση και σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων και των πολιτών αλλά και την αγανάκτηση όλων μας, επανέρχεται στο θέμα και διατυπώνει για πολλοστή φορά την αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη και κατά τα φαινόμενα παγιωμένη κατάσταση αναστολής λειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και μετατροπής της σε Κέντρο Κράτησης για μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Επειδή,

 • η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό και οικονομικό ιστό της πόλης μας και σε χώρο με πλήρως διαφορετική χρήση, γεγονός που καθιστά ακατάλληλη και επικίνδυνη την μετατροπή της σε  Κέντρο Κράτησης,
 • η αναστολή λειτουργίας της Σχολής ήδη έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους οικονομικούς, αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και τουριστικούς τομείς για την περιοχή μας και απειλεί  τη διατήρηση της ευαίσθητης κοινωνικής συνοχής της.
 • σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όσοι υπηρετούν θεσμικά τη Δημοκρατία οφείλουν να κάνουν τις δεσμεύσεις τους πράξη

Ζητούμε την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Φθάνει πια ο εμπαιγμός και η περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.

 

   Για το Δημοτικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος  Δρεμσίζης Ιωάννης

 

 

                                         

 

                                          Προς :

 1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος

κο. Τσίπρα Αλέξη

Μέγαρο Μαξίμου

Ηρώδου Αττικού 19 10674 Αθήνα

 1. Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

κ. Νίκο Φίλη

Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι

ΤΚ 15180

 1. Επικεφαλείς των Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής
 2. Βουλευτές του Νομού Ξάνθης

 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στη συνεδρίασή του στις 11-11-2015 ασχολήθηκε με το ζήτημα που αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και την αποστολή του, στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές του Νομού αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης της Ξάνθης

ΨΗΦΙΣΜΑ

Έχοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.

Υπενθυμίζει στον κ.  Υπουργό πως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας έχει αναγνωρισθεί τόσο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με το Νόμο 2193/1994 που ψηφίστηκε μάλιστα ομόφωνα, όσο και από Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις σειράς ξένων Χωρών και συνεπώς δεν προσφέρεται η επίκληση «επιστημονικών» κριτηρίων για να δικαιολογηθεί η εμμονή σε μια προσωπική μεν πλην όμως επιστημονικά, πολιτικά, ιστορικά και ηθικά έωλη άποψη.

Για αυτό και Καλείται ο κ. Υπουργός, αναλογιζόμενος τη σοβαρότητα του ολισθήματός του και τις επικίνδυνες προεκτάσεις του, να ανακαλέσει τις ανιστόρητες δηλώσεις του.

Άλλως ο κ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος, φέρει ακέραια την ευθύνη διατήρησής του στη θέση του Υπουργού της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

   Για το Δημοτικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος  Δρεμσίζης Ιωάννης

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά