Όταν ο λόγος μετουσιώνεται σε πράξη γίνονται θαύματα! Γιορτάζει αύριο, μαζί με τους Ξανθιώτες, τα 5 χρόνια από την ίδρυση του το Δίκτυο Λόγου και Πράξης

Η βασική αρχή της ‘άμεσης, συμμετοχικής, δημιουργικής Δημοκρατίας’ , αυτή η ανεξάντλητη πηγή δύναμης για τις κοινωνίες των ανθρώπων ενεργοποιήθηκε στην Ξάνθη από το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, το οποίο απέδειξε ότι πέντε χρόνια- και μάλιστα χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης- είναι πολλά για να δημιουργήσεις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων έμπνευσης και δημιουργικής προσφοράς προς την τοπική κοινωνία, από την οποία γεννήθηκε και στην οποία αναφέρεται, το Δίκτυο Λόγου και Πράξης καλεί τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες σε μια ανοιχτή γιορτή τιμής – προς όλους όσους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά μέσα από τους κόλπους του – και γνωριμίας με όσες/ους θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες του Δικτύου με τα οράματα τους.

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση για αύριο το απόγευμα στις 19:00, στο Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,  σε μια γιορτή όπου οι μουσικοί της Ξάνθης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, απηύθυναν μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο  ο Συντονιστής του Δικτύου κ. Θανάσης Μουσόπουλος και τα ιδρυτικά μέλη κ.κ. Γιώργος Κωτούλας και Μιχάλης Σπανίδης.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα τιμηθεί ο κ. Μιχάλης Δερμεντζόπουλος , ο εμπνευστής και χορηγός του Μοναπατιού της Ζωής.

Στην αυριανή εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι νέες παρεμβάσεις που από την άνοιξη θα είναι στη διάθεση του κοινού στο Μονοπάτι: ένα –ακόμη- θέατρο χωρητικότητας 80 θέσεων για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές δράσεις των σχολείων, βοτανικός κήπος, εκκλησιά και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν όλους μας λίαν συντόμως!

Ταυτόχρονα υλοποιούνται οι πολιτιστικές παρεμβάσεις που ήδη θεσμοθέτησε μέσα σε πέντε χρόνια το Δίκτυο.

Ακούστε την συνέντευξη.

19.11.15 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ by Radio899 on Mixcloud

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά