Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης: Στόχος μας, μια πιο ανθρώπινη, ποιητική και ευγενική παρουσία-προσφορά.

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης έκοψε, την Πέμπτη που μας πέρασε, 21 Ιανουαρίου, την πίτα του, σε γνωστή  αίθουσα, στο κέντρο της πόλης. 

Τη Βασιλόπιτα του Συνδέσμου, όπως ήταν αναμενόμενο, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου  Παντελεήμων, ενώ αργότερα, σημείωσε ότι, η σημασία και αξία του εθίμου είναι η μάζωξη και η επικοινωνία των ανθρώπων, η οποία  είναι μεγάλη  ευλογία.

"Ο Επίσκοπος σήμερα αισθάνεται μεγάλη χαρά που έχει γύρω του το Θεολογικό κόσμο της περιοχής", τόνισε ο Μητροπολίτης μας και συνέχισε       "τους Θεολόγους- εκπαιδευτικούς που οφείλουν στα παιδιά μας, να μεταδώσουν τις γνώσεις, αλλά και να εμφυτεύσουν την πίστη στο Θεό, γιατί χωρίς Θεό η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, να εμφυτεύσουν στις ψυχές των παιδιών, οράματα και ιδανικά."

Η πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Περιστέρα Αλεξιάδου,  αναφερόμενη στη χρονιά που πέρασε, με το δικό της τρόπο, έβαλε προβληματισμούς, σε πολλά επίπεδα, για όλους.

Εξαιρετική θεωρούμε την ιδέα της για λογοπαίγνιο,  λέγοντας:  "ένας τρόπος για να ξεφύγουμε  από την κρίση είναι, να σωθεί η κρίση μας".... για να κρίνουμε και να διακρίνουμε,  τα ουσιώδη από τα περιττά, τα αληθινά από τα ψεύτικα, την ποιότητα από την ποσότητα....

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό, να ζήσουμε από κοντά μια εθιμοτυπική εκδήλωση, που όμως από τον τρόπο που παρουσιάστηκε έδωσε πολλά ουσιαστικά και σημαντικά, στους παρευρισκόμενους.....και το "φλουρί" στη Θεολόγο κα Μυρσίνη Σιτσανλή

Κλείνοντας θυμίζουμε τα λόγια της Προέδρου κας Περιστέρας Αλεξιάδου:  "Ότι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα Ενότητας, Συνεργασίας και Κόπου...."

και επιφυλασσόμαστε να γράψουμε σύντομα, για ένα από τα περιστατικά που διηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, σε σχέση με τους νέους της περιοχής μας και τις αναζητήσεις τους.

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά