Σε πάρτυ χρωμάτων καλούν αύριο οι ‘Βάτραχοι’/ Σήμερα ‘Το Μεγάλο μας Τσίρκο’ από τους ‘Έντιμους Απατεώνες’ με τη στήριξη των ‘Βατράχων’

Να κάνουμε πράξη το γνωστό σλόγκαν ‘ η πόλη με τα χίλια χρώματα’ μας καλεί αύριο Σάββατο, στο πάρκινγκ του Καζίνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης ‘Οι Βάτραχοι’.

Για μια ακόμη φορά εντυπωσιάζουν με τις πρωτότυπες ιδέες τους τα μέλη του συλλόγου, ιδέες που συνήθως θεσμοθετούνται από την ανταπόκριση του κόσμου.

Αυτή τη φορά φέρνουν στην πόλη ένα Ασιατικό έθιμο για το καλωσόρισμα της Άνοιξης, προτείνοντας μας να αποχαιρετήσουμε με αυτό το φετινό καλοκαίρι.

Ο ‘χρωματοπόλεμος,’ που τα τελευταία χρόνια απέκτησε πολλούς φίλους και στην χώρα μας, έρχεται στην Ξάνθη μετά…μουσικής. Γνωστοί Ξανθιώτες και Θεσσαλονικείς – σ.σ: μέλη των ‘Βατράχων’-  Djs από τις 14:00 έως τις 21:00 αύριο το μεσημέρι θα κρατήσουν συντροφιά σε Ξανθιώτες και επισκέπτες ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν και ομαδικές ρίψεις χρωμάτων στον ουρανό της πόλης!

Ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού WORLD PARTY, Γιώργος Μαυρίδης θα παρουσιάσει την εκδήλωση, η οποία ήδη προσελκύει και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων από γειτονικούς νομούς.

Ο πρόεδρος του Π.Σ.’Οι Βάτραχοι’ κ. Μιχάλης Τσέπελης διαβεβαίωσε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την περιοχή και τους προσκεκλημένους επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σκόνη η οποία θα χρησιμοποιηθεί στον χρωματοπόλεμο είναι εντελώς ακίνδυνη- ρυζάλευρο εμποτισμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής – πιστοποιημένη με ISO ως προς την καταλληλότητα της για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση φιλοζωικών σωματείων της πόλης.

Κάλεσε μικρούς και μεγάλους να βάλουν χρώμα στη ζωή τους και να χρωματίσουν και τη ζωή των φίλων τους, έδωσε πληροφορίες για οργανωτικά και πρακτικά ζητήματα που θα διευκολύνουν τους συμπολίτες και παράλληλα, υπενθύμισε την πρόσκληση για τη σημερινή παράσταση των ‘Έντιμων Απατεώνων’ με ‘Το Μεγάλο μας Τσίρκο’ στην οποία οι Βάτραχοι είναι συνδιοργανωτές. Σήμερα στις 21:00 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ξάνθης, καλούμαστε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση σταθμό , με την είσοδο ελεύθερη για όλους και μοναδικό εισιτήριο την αλληλεγγύη μας. Το μόνο που ζητούν οι διοργανωτές είναι όσοι δύνανται να προσέλθουν στην παράσταση με σχολικά είδη –τετράδια, μολύβια, ξύστρες κτλ- ώστε να διατεθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου Ξάνθης σε παιδιά οικογενειών της πόλης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πολιτιστικοί σύλλογοι ή επιχειρήσεις;

Τέλος, ο κ. Τσέπελης γνωστοποιεί και τη θέση των ‘Βατράχων’ για το μείζον θέμα της φετινής συμμετοχής των πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης επισημαίνοντας ότι η αυριανή εκδήλωση των Βατράχων εισάγει το σύλλογο σε νέα δεδομένα καθώς μετά από έντονο προβληματισμό και με μεγάλο ρίσκο, το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στις αλλαγές που ορίζει η νομοθεσία και για τους συλλόγους. Δεν έκρυψε πάντως την ανησυχία του για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων υπό το νέο καθεστώς αφού καλούνται να λειτουργήσουν με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια και με τα κριτήρια αυτά να παρέχουν την όποια στήριξη στους μεγάλους θεσμούς της πόλης και όχι με βάση τον αυθεντικό εθελοντισμό. Πέρα από την ανησυχία για την μετατροπή των πολιτιστικών  συλλόγων σε επιχειρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη, γνωστοποίησε ότι οι Βάτραχοι θα αναμένουν την τελική απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης για συμμετοχή ή όχι στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης και θα τη σεβαστούν απόλυτα.

Ακούστε τον κ.Μ.Τσέπελη

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέελια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά