Στο Γκίνες η "κολοσσιαία" καριόκα της Ξάνθης

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε επίσημα   η γνωστή καριόκα – γίγας που παρασκευάστηκε στις 30 Μαρτίου 2016 στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 2ης Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, εμφανώς υπερήφανος και χαρούμενος ανακοίνωσε την επιτυχία αυτή της Ξάνθης, ενώ κρατούσε με θρησκευτική ευλάβεια τα έγγραφα που παρέλαβε από το Γκίνες με την επίσημη καταχώρηση σε αυτό της δημιουργίας της Ξάνθης.

Ο Στέλιος Μωραΐτης διευκρίνισε ότι έβαλε τις τελευταίες υπογραφές ώστε να δοθούν τα δικαιώματα στον οργανισμό για τη δημοσιοποίηση του θέματος διεθνώς απολαμβάνοντας και από αυτή την ενέργεια οφέλη η Ξάνθη και η τοπική κοινωνία μαζί με τους επιχειρηματίες.

Σε κάθε τόνο ο κ. Στέλιος Μωραΐτης ευχαρίστησε όλους όσους πίστεψαν στην ιδέα, εργάστηκαν μεθοδικά για την υλοποίησή της και επικοινώνησαν το γεγονός από την τοπική κοινωνία σε όλη την υδρόγειο, αναφερόμενος ξεχωριστά στην κα. Μαρία Νταβουλτσοπούλου και στο Στέλιο Αρσενίου, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, τονίζοντας ότι η Ξάνθη ενωμένη μπορεί πάντα να έχει υψηλούς στόχους και να τους επιτυγχάνει.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης είναι η πρώτη ευκαιρία για τη διάδοση του επιτεύγματος για την Ξάνθη, την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, δίνοντας τη δυνατότητα τα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης σε όλους να απολαύσουν τη γεύση και την ποιότητά της, σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ακούστε το Στέλιο Μωραΐτη:

Για την παρασκευή της καριόκας 383 κιλών εργάστηκαν τα εξής ζαχαροπλαστεία:

Αρτοποιία «Ηρακλής»

Ζαχαροπλαστείο «Fresh co.»

Ζαχαροπλαστείο «Γλυκιά Γωνιά» – «Το Σιρόπι»

Ζαχαροπλαστείο «Γλυκοπωλείον»

Ζαχαροπλαστείο «Ο Νίκος»

Ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευά»

Ζαχαροπλαστείο «Ροϊδος»

Ζαχαροπλαστείο «Σεφάμ»

Ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο»

Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο «Βυζάντιο» – «Βυζαντινός Φούρνος»

Φούρνος «Αμπεριάδη»

 

 

Εξάλλου ο Δήμος Ξάνθης με ανακοίνωσή του συγχαίρει το Επιμελητήριο για την επιτυχία της Ξάνθης:

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει:

  Συγχαρητήρια, στους εμπνευστές και διοργανωτές που κατάφεραν να ανεβάσουν ακόμα ένα σκαλί πιο ψηλά σε όλο τον κόσμο την Ξάνθη μας, κατακτώντας μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για την παρασκευή της πιο μεγάλης καριόκας στο κόσμο, που δημιουργήθηκε από τους Ξανθιώτες μετρ του είδους.

   Συγχαρητήρια στο ΕΒΕ Ξάνθης που οραματίστηκε και συντόνισε την όλη προσπάθεια, σε όλους τους  επαγγελματίες που πίστεψαν και στήριξαν το όλο εγχείρημα, αλλά και σε όλους τους αφανείς  συντελεστές που συνέβαλλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία.

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά