Ανατολικά του Νέστου. Η θεατρική παιδεία στην Ξάνθη.

Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου για τη νέα χρονιά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η θεατρική παιδεία, προσφέροντας στους μαθητές του τα κατάλληλα ερεθίσματα και την τεχνική κατάρτιση που απαιτείται, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

Η θεατρική και πολιτιστική εξοικείωση συνοδεύει σήμερα τη δημιουργία παραστάσεων και θεατρικών δράσεων για να προετοιμάσει εις βάθος το έδαφος μιας αποτελεσματικής πρόσληψης των καλλιτεχνικών προϊόντων. Αυτή η έννοια που πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία με το ρεύμα της θεατρικής αποκέντρωσης και της πολιτιστικής δράσης αντανακλά το συρμό της σημερινής θεατρικής επιχείρησης και τη λειτουργία της στην κοινωνία. Η πολιτική της εξοικείωσης πρέπει να ξεκινήσει με παρεμβάσεις  στην κοινωνία . Μυώντας τους νέους στη θεατρική πράξη- γεγονός, η εξοικείωση επενδύει σε ένα μελλοντικό κοινό  που θα μπορεί να προσλαμβάνει το πολιτιστικό προϊόν.
Στο θεατρικό εργαστήρι λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων για δραματικές σχολές.
Διδάσκουν :
Πολυξένη Καρακατσάνη , ηθοποιός, απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών
Βασίλης Λειβαδίτης, ηθοποιός , απόφοιτος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη
Χριστεφανία Λουκίδου, μουσικός, απόφοιτος του Conservatoire της Αλεξ/πολης με ειδικότητα στη Μονωδία.
Αναστασία Σαλαμπάση, Θεατρολόγος , απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών.
                   
Αυτοσχεδιασμοί, σωματική έκφραση,  φωνητική τοποθέτηση-αναπνοή, commedia de l arte, τεχνική θεατρικού κλόουν, υποκριτική μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις (  Jacques Lecoq, Jerzy Grotowski,Bertolt Brecht) , επαφή και γνωριμία με κείμενα της παγκόσμιας κλασσικής  και σύγχρονης δραματουργίας είναι κάποιες από τις πρακτικές που αξιοποιούνται στο θεατρικό εργαστήρι .

Πληροφορίες στα τηλ. 6973498913,6948180583

                                                  

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά