Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Στις 15 Νοεμβρίου του 1983, ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ανακήρυξε το ψευδοκράτος, εννιά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Φέτος συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη μαύρη επέτειο και όπως κάθε χρόνο, αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης και η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών κα Φίλων διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου κάλεσε, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, όλους τους συμπολίτες/σες , τους συλλόγους της πόλης και όλους τους φοιτητές των σχολών του Δ.Π.Θ να συμμετέχουν τόσο στη διαμαρτυρία στις 12:30 στην Κομοτηνή, η οποία περιλαμβάνει πορεία και επίδοση ψηφίσματος στο τουρκικό προξενείο, όσο και στην πόλη της Ξάνθης, όπου την ίδια ημέρα , αύριο Τρίτη, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία με σημείο συνάντησης την πλατεία Ελευθερίας.
Η κ. Χατζηγεωργίου διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για απλές πορείες αλλά για επί της ουσίας διαμαρτυρίες για την επί 33 χρόνια εγκαθίδρυση ενός κατοχικού εκτρώματος της Τουρκίας στην Κύπρο.
Τέλος, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα συνομιλίες για το Κυπριακό μεταφέροντας την αντίθεση του λαού της Κύπρου σε όλα όσα μέχρι και σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τόσο για τις εγγυήσεις όσο και για το εδαφικό με αποκορύφωμα την περίπτωση της Μόρφου.
Ακούστε την κ. Ε.Χατζηγεωργίου.
Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου