Η "Οδός Ονείρων" την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 12:00

«Γεια σας. Ήρθα για να σας δείξω ο ίδιος την Οδό Ονείρων. Δεν ξεχωρίζει. Είναι ένας δρόμος σαν όλους τους άλλους δρόμους της Αθήνας. Είναι ας πούμε – ο δρόμος που κατοικούμε. Μικρός, ασήμαντος, λυπημένος, τυραννικός, μα κι απέραντα ευγενικός. Έχει πολύ χώμα, πολλά παιδιά πολλές μητέρες και πολύ σιωπή. Κι όλα σκεπασμένα από έναν τρυφερό μα κι αβάστακτο ουρανό. Εδώ σ’αυτόν τον δρόμο γεννιόνται και πεθαίνουν τα όνειρα τόσων παιδιών ίσαμε τη στιγμή που η αναπνοή τους θα ενωθεί με τ’ανοιξιάτικο αεράκι του επιταφίου και θα χαθεί. Όμως την νύχτα δεν τους πιάνει ο ύπνος. Κι όταν δεν ονειρεύονται, τραγουδούν…»

 [Μάνος Χατζιδάκις, πρόλογος από την Οδό Ονείρων]

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις, δύο χρόνια μετά τα «Παιδιά του Πειραιά» και το πολυσυζητημένο όσκαρ για το τραγούδι του στην ταινία του Ζυλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή», γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση – μιούζικαλ, «Οδός Ονείρων», που ανεβαίνει στο θέατρο Μετροπόλιταν της οδού Πατησίων στις αρχές του καλοκαιριού του 1962 σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.

 Μία μουσική – σταθμός στη διαδρομή του Χατζιδάκι, όπως τουλάχιστον την ανέδειξε η ίδια η ιστορία και μία παράσταση – σταθμός για τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα μιας ταραγμένης εποχής. 

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για αυτό το αριστούργημα. Μόνο να το μοιραστούμε μαζί σας,  την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 12:00, στην  "Όμορφη Πόλη"  στους 89,9MHz.

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά