"Ξάνθη-Θράκη: ένα ταξίδι στον πολιτισμό", το θέμα του 1ου καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διοργανώνουν, για τα παιδιά της Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος.

Η 20ετής αδιαμφισβήτητη προσφορά στην παράδοση, τις τέχνες και τον πολιτισμό του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ‘επισφραγίζεται’ με ένα εγχείρημα αφιερωμένο στη μοναδική ελπίδα του τόπου, τους νέους, το οποίο φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί , να διευρυνθεί σε πανθρακικό ή και περιφερειακό επίπεδο και να τεθεί υπό την αιγίδα της επίσημης πολιτείας.

Ο 1ος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για παιδιά ηλικίας από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και εκπαιδευτηρίων ξεκινά από φέτος με πρωτοβουλία του πιο πολύτιμου συμμάχου στο επίπονο αλλά επίμονο έργο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, του συλλόγου Φίλων του.

Μέχρι και το τέλος Μαΐου, οι νεαροί δημιουργοί της Ξάνθης έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν έργα τους στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης , είτε ατομικά είτε και συλλογικά, και να αξιολογηθεί η δουλειά τους από καταξιωμένους συμπολίτες και συγκεκριμένα τους:     

Βαΐτσης Τριαντάφυλλος (εικαστικός)

Εμπλιούκ Χαϊρή (ιστορικός τέχνης)

Εφραιμίδου Ελένη (συγγραφέας – ποιήτρια)

Κοντοβός Ιωάννης (ζωγράφος – εκπαιδευτικός)

Κουτσούμπας Αντώνης (εικαστικός)

Λεοντιάδης Γρηγόριος (φωτογράφος)

Μακέδος Βασίλειος (ιστορικός τέχνης)

Μανφρέντι Σέλβα (φωτογράφος)

Μπουγιουκλού Χασάν (Θεατρολόγος)

Ξανθόπουλος Γεώργιος (εκπαιδευτικός)

Παπαδόπουλος Διογένης (ζωγράφος)

Ταβλαρίδης Τριαντάφυλλος (ζωγράφος)

 

Οι τομείς στους οποίους μπορούν τα παιδιά να δείξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους είναι: Ζωγραφική – κολλάζ (όλοι οι μαθητές)

Συγγραφή παραμυθιού (όλοι οι μαθητές)

Φωτογραφία (όλοι οι μαθητές)

Συγγραφή θεατρικού κειμένου (όλοι οι μαθητές)

Συγγραφή πεζού κειμένου (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Συγγραφή ποιήματος (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Video (μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

 

Ο υπεύθυνος του διαγωνισμού και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης , εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Ξανθόπουλος, ενημερώνει μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για το διαγωνισμό όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά