Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" στην Ξάνθη. Μια υπέροχη βραδιά που έπρεπε να τη ζήσουμε.

Παρασκευή βραδάκι 22 Ιουνίου 2018,  γύρω στις 21:30, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης,  όλοι ζήσαμε μια μοναδική στιγμή.

Η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" μπροστά στο Δημαρχείο της Ξάνθης με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Κλεονίκη Δεμίρη και τη Σοφία Παπάζογλου να ανοίγουν τις παρτιτούρες του πενταγράμμου και η φωνή του Μίκη να ακούγεται από το στόμα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, με νόημα, με συμβολισμούς, με ποιότητα, με ζωντάνια, με καθαρότητα, διαύγεια και αμεσότητα.

Έπρεπε να το ζήσουμε αυτό.

Έπρεπε να πάρουμε και από το άρωμα  του Μάνου Χατζιδάκι.... μας το είχε αποκαλύψει το πρωί της Παρασκευής η Αλεξία Γκιρτζίκη στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται και η ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" αβίαστα, απλά και με απέραντο σεβασμό στον Ξανθιώτη δημιουργό έπαιξε και Μάνο, χωρίς εγωκεντρισμούς, χωρίς μικροψυχίες, με αγάπη για τη Μουσική, την Τέχνη και τον Άνθρωπο......

Ο Άνθρωπος, ο πολίτης του κόσμου, το ελεύθερο πνεύμα ήταν πάντα στο επίκεντρο της σκέψης και της δημιουργίας του Μίκη Θεοδωράκη και αυτόν υπηρέτησε και υπηρετεί. Έγραψε και τραγούδησε τραγούδια για το Λαό για το Μεγάλο Λαό όπου Γής....

Έπρεπε, έπρεπε να το ζήσουμε και αυτό.

Έπρεπε, έπρεπε να προβληματιστούμε και από αυτό.

Έπρεπε, έπρεπε να ταξιδέψουμε και να ονειρευτούμε με το Μίκη να κοιτάει ψηλά, υπερήφανα προς τον ουρανό, να μας μιλά από το χθες για το αύριο.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν αποφασιστικά για αυτό που έπρεπε να το ζήσουμε, πάνω και κάτω από τη σκηνή, μπροστά και πίσω από τα μικρόφωνα, κάτω και πίσω από τα φώτα.

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους Ξανθιώτες που δημιούργησαν αυτό το υπέροχο κλίμα της βραδιάς, αντιλαμβανόμενοι ότι οι πλατείες είναι για τους πολίτες και τα όνειρά τους.

 

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και τη  διοργάνωσαν  ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Οι Βάτραχοι" με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Φωτογραφίες: Νίκος Κοσμίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά