...Το τραγούδι ενώνει τους ανθρώπους... Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις 12:00 στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης, η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί.

...Το τραγούδι ενώνει τους ανθρώπους. Αυτό βεβαιώνουν με τον καλλίτερο τρόπο τα τραγούδια του Ομέρ Ζ. Λιβανελί. Ακούγοντάς τα -μερικές φορές- δεν ξέρουμε πόσο ξένα είναι και πόσο δικά μας - ατράνταχτο κι αυτό στοιχείο αλληλεπίδρασης και κοινών μουσικών πηγών. Κι ένα άλλο θέμα: στο (ψευδο) δίλημμα Ανατολή ή Δύση, παραδοσιακό ή μοντέρνο, ο Λιβανελί δίνει μιαν απάντηση - ας την προσέξουμε... 

Αυτά σημειώνει στο δίσκο "Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί" η ερμηνεύτρια και η εκπομπή "Αναμνήσεις από δίσκους και μαγνητικές ταινίες" σας παεουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 12:00 την εκπληκτική αυτή δουλειά που αξίζει να ακούσετε και να ξαναθυμηθείτε.

Πρόκειται για τραγούδια του Τούρκου συνθέτη Ζυλφί Λιβανελί, για τα οποία έγραψε ελληνικούς στίχους ο Λ. Παπαδόπουλος. Παίζουν οι μουσικοί: Ζ. Λιβανελί (σάζι, τζουρά), Αλή Ντεντέ (μέι, νέι & σαξόφωνο), Φερχάτ Λιβανελί (κλασική κιθάρα & τζουρά), Γιώργος Φιλιππίδης (μπάσο), Χρήστος Γκοτσίνας (ντραμς, κρουστά). Ενορχήστρωση: Ζυλφί & Φερχάτ Λιβανελί. Το τραγούδι Μοιρολόι ενορχήστρωσε ο Κώστας Γανωσέλης και έπαιξαν επιπλέον οι μουσικοί: Στέφανος Στεφανόπουλος (πνευστά), Παντελής Δεσποτίδης (βιολί), Μπάμπης Λασκαράκης (ηλεκτρική κιθάρα). Το τραγούδι  «Το κοπάδι» είναι σε μουσική του Ζ. Λιβανελί για την ταινία των Γκιουνέι & Οκτέν "Το κοπάδι". 

Ακούστε την εκπομπή με το Βασίλη Αυγερινό και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου
 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά