Εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς όλους/ες τους συμπολίτες/σες να τιμήσουν με την παρουσία τους την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, απηύθυνε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ν.Ξάνθης, κ. Ελένη Χατζηγεωργίου.

Σημείωσε με έμφαση ότι στις μέρες μας το σύνθημα, και συνάμα μήνυμα, προς την παγκόσμια κοινότητα, το ‘ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ’, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό από άκρη σε άκρη.

Την Κυριακή, 15 Ιουλίου στις 9:30 , θα τελεστεί μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία των Αβδήρων, αμέσως μετά μετάβαση του κοινού στο Άλσος Αγνοουμένων για απότιση φόρου τιμής και, τέλος,  δεξίωση με καφέ που θα παραθέσει σε κατάστημα των Αβδήρων, ο Σύλλογος.

Τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας του προξενείου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της κ. Χατζηγεωργίου στο …γλωσσάρι για τους Κύπριους δημοσιογράφους που παρουσίασε ο ΟΑΣΕ  στη μεγαλόνησο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Τα κατεχόμενα παραδίδονται αυτή τη φορά σε …γεωγραφικούς προσδιορισμούς, το Μητέρα Πατρίδα …προσδιορίζεται σε Ελλάδα ,σκέτο, το Τούρκος εισβολέας πάει περίπατο και αντικαθίσταται με το Τουρκία,  σκέτο… Μια ολάκερη ιστορία, γραμμένη με αίμα και ανείπωτο πόνο από την Κύπρο ως τον Έβρο σε …εκπτώσεις, ‘συνωστισμένη’ σε λεκτική λήθη…

‘ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ’ επιμένει ο Σύλλογος Κυπρίων και μας καλεί την Κυριακή να θυμηθούμε όλοι μαζί την ελληνική ιστορία. Μόνη παράκληση όσοι προσέλθουν να μη φέρουν κομματικά σύμβολα και λάβαρα.

Ακούστε την κ. Ε.Χατζηγεωργίου.

 

Τοπικά