Δις αναβλήθηκε προγραμματισμένη εγχείρηση για συμπολίτη στο Νοσοκομείο Ξάνθης/ Για την περιπέτεια του και την ταλαιπωρία, μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο

 

Ευγενής, ψύχραιμος αλλά και προβληματισμένος από την περιπέτεια την οποία υπέστη εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί και χρειάστηκε τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο συμπολίτης μας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ζήτησε το βήμα του δημοτικού ραδιοφώνου για να εξιστορήσει τη διπλή ταλαιπωρία που υπέστη, μέσα στον Ιούλιο.

Εξήγησε ότι ο λόγος που τον οδήγησε να δημοσιοποιήσει το όλο ζήτημα δεν είναι άλλος από το να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και να διεκδικήσει το αυτονόητο για ένα μείζον θέμα όπως η υγεία : την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας με τον απαραίτητο αριθμό ιατρών και να μην βρεθεί άλλος συμπολίτης στη θέση του.

Ο ίδιος αναμένει – με υπομονή, όπως τονίζει χαρακτηριστικά – να τον ξαναειδοποιήσουν από το Νοσοκομείο για να καθοριστεί νέα ημερομηνία για την εγχείρηση του, το συντομότερο δυνατό, γιατί ακόμη και αν ιατρικά δεν αξιολογείται ως επείγον περιστατικό η περίπτωση του, υποφέρει.

Αρχές Ιουλίου ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά, προσήλθε και τον ενημέρωσαν ότι εξαιτίας εκτάκτων περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία, η προγραμματισμένη εγχείρηση του αναβάλλεται για τις επόμενες ημέρες. Το δέχθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς διαμαρτυρία.

Ειδοποιήθηκε μέσα σε μια περίπου εβδομάδα, ορίστηκε η ημερομηνία για την εγχείρηση, έγινε η προετοιμασία από βραδύς και η εισαγωγή στο Νοσοκομείο στις 7:00 το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Του δόθηκε κρεββάτι και ανέμενε μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι , οπότε και τον ειδοποίησαν ότι για τους ίδιους λόγους με την προηγούμενη φορά θα αναβληθεί και πάλι η εγχείρηση !

Έκπληκτος επισκέφθηκε το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου , τον ενημέρωσε για τις δυο αναβολές και πήγε σπίτι του αναμένοντας την τρίτη ειδοποίηση πια, ελπίζοντας και ο ίδιος πως την επόμενη φορά θα είναι πιο τυχερός και θα αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Ενημερώθηκε – όπως μας είπε- για τις διαστάσεις που πήρε τις προηγούμενες ημέρες το θέμα με την μετακίνηση ενός χειρουργού από το Νοσοκομείο της Ξάνθης στο γειτονικό της Καβάλας. Ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει εάν η μετακίνηση ενός ιατρού μπορεί να ανατρέψει τον προγραμματισμό μιας κλινικής του Νοσοκομείου αλλά κατηγορηματικά δηλώνει ότι οι γιατροί μας και άξιοι είναι και κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό για να ανταπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας. Χρειάζεται όμως ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, αυτό πια το γνωρίζει καλά από την προσωπική του εμπειρία.

Πριν τον ακούσετε να σας ενημερώσουμε ότι αύριο , στην ενημερωτική εκπομπή θα τοποθετηθεί και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέας Γερόπουλος.

Από εμάς περαστικά και γρήγορα .Ακούστε τον συμπολίτη κ. Γ.Παπαδόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά