Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης απαντά στο συμπολίτη που ταλαιπωρήθηκε.

 

‘‘Έχει δίκιο, στις επόμενες ημέρες θα δοθεί λύση στο πρόβλημα του’, η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέα Γερόπουλου προς τον συμπολίτη μας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο,  ο οποίος,  χθες , αφηγήθηκε την ταλαιπωρία που υπέστη με την δυο φορές αναβολή προγραμματισμένης εγχείρησης του.

Ο κ. Γερόπουλος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα που οφείλεται η μη τήρηση του προγραμματισμού, υποστήριξε ότι οι ελλείψεις ιατρών αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο και οι θερινές άδειες, κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού, κάποιες φορές ανατρέπουν τον προγραμματισμό.

Γνωστοποίησε ότι αναμένεται μια ακόμη αναισθησιολόγος μέσα στον Αύγουστο και αποσύνδεσε την ανατροπή στον προγραμματισμό από την μετακίνηση ενός χειρουργού από το Νοσοκομείο της Ξάνθης στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Παραδέχθηκε ότι η στελέχωση του Νοσοκομείου Ξάνθης σε ιατρικό προσωπικό στο σύνολο των κλινικών είναι οριακή  και με έμφαση σημείωσε ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για ενίσχυση, οι οποίες προσκρούουν σε μια αντικειμενική δυσκολία, γνωστή στην ελληνική κοινωνία από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, την μετανάστευση για επαγγελματικούς λόγους ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων γιατρών όλων των ειδικοτήτων.

Συμφώνησε πάντως με τη διαπίστωση ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί μόνο με κινητροδότηση που θα είναι ικανή να τους φέρει πίσω.

Ακούστε τον κ. Α.Γερόπουλο.

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά