Πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ομιλητή τον καθηγητή Θ.Μαλκίδη στην Κομοτηνή/ Διοργανώνουν Έλληνες πολίτες από Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο , λέει ο ομιλητής

Ο καθηγητής κοινωνικών και οικονομικών επιστημών του Παντείου, κ. Θεοφάνης Μαλκίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση συμπολιτών από Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο και θα είναι για μια ακόμη φορά παρών, ως επώνυμος Έλληνας πολίτης και ως κεντρικός ομιλητής στο πανθρακικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι ίδιοι οι Θρακιώτες για τη Μακεδονία.

Και στους τρεις νομούς της Θράκης, θυμίζουμε, διοργανώθηκαν συλλαλητήρια, αλλού από πολίτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλού και με τη στήριξη τοπικών φορέων, αυτή τη φορά όμως αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις και φωνή, οι Θρακιώτες, και να συναντηθούν την Κυριακή  22 Ιουλίου, στις 20:00, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Πάντως η συμμετοχή του κ. Μαλκίδη σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία , μετά την συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως όμως ο λόγος του από το βήμα των συλλαλητηρίων  φαίνεται να δυσαρεστεί εντός και εκτός συνόρων χώρας. Ο ίδιος ο κ. Μαλκίδης απαντώντας σε παρατήρηση ακροατή της εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου για το πως και αν  θα απαντήσει σε διατυπωμένες αναφορές εναντίον του, και για τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά και για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την Τουρκία – η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία-   παρέπεμψε ευθέως στην ευνομούμενη πολιτεία  και τους θεσμούς της που αποτελούν θεμέλιο λίθο της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο ίδιος θα συνεχίσει – επισημαίνει- να μιλά επώνυμα και δημόσια ως πολίτης, χωρίς καμιά κομματική ταυτότητα και χωρίς υποβολείς ή πάτρωνες, κάθε φορά που θα του το ζητά η ελληνική κοινωνία καθώς εκτιμά ότι είναι αναγκαίο για την ίδια τη δημοκρατία να ακούγονται όλες οι φωνές από όποιο βήμα δύνανται να αξιοποιήσουν ή τους παρέχεται, σε πλατείες ή μέσα ενημέρωσης. Εκτιμά δε ότι ακόμη και δημόσια μέσα ενημέρωσης τον έχουν εντάξει στις ανεπιθύμητες φωνές…

Ακούστε τον κ. Θ.Μαλκίδη.

 

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά