Η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης πραγματοποίησε αντι-ιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας, την Τρίτη 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μμ.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη με αφορμή το μεγαλύτερο έγκλημα του ιμπεριαλισμού στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Διακινήθηκε σε μεγάλο αριθμό ανακοίνωση για την κατάσταση στην περιοχή 73 χρόνια μετά τη ρίψη των βομβών στα δύο Ιαπωνικά νησιά.

Ταμπλώ στην περίμετρο του χώρου απεικόνιζαν σκηνές από τη φρίκη του πολέμου και τις συμφορές που αυτός φέρνει στους λαούς.

Πολύ όμορφη στιγμή η απαγγελία ποιημάτων και η εκφώνηση πεζών κειμένων από τρεις νεολαίους, τον Άρη, την Ευγενία και τη Στέλλα. Αν η ποίηση και ο πεζός λόγος είναι ριπές ζωής τότε όλοι καταλαβαίνουν πως έχουν θέση σε εκδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο και στα δεινά που φέρνει η ιμπεριαλιστική ειρήνη στα διαλείμματα ανάμεσα στους πολέμους.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιώργου Κολλάρου για την «τιμή» στο πρόσωπο του Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν με άγαλμα στην πρωτεύουσα της χώρας που πρώτη δέχτηκε τις βόμβες ναπάλμ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης στάθηκε με έμφαση στους κινδύνους που εμπεριέχουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για εμπλοκή στα επιθετικά σχέδια της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, στην σημερινή κατάσταση στους τομείς των έργων προστασίας του λαού από φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί. Κάλεσε τους Ξανθιώτες να επιδεικνύουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση όλων των σκληρών μέτρων που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο που ετοίμασε ομάδα της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και ήταν αφιερωμένο στην καταδίκη του ΝΑΤΟ και τις επεμβάσεις του σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά