Γ.χατζηθεοδώρου: Πρέπει ο Έλληνας πολίτης να νιώσει ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Ο  Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική, διαδραστική, παρεμβατική  εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ,"Τα ν'εα της Πόλης",  σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 .

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανοιχτή δημόσια επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, στην οποία τοποθετήθηκε για το τι συμβαίνει, όπως υποστήριξε σήμερα στη χώρα αλλά και στην πόλη μας. "Απευθύνομαι στον μέσο Έλληνα ο οποίος είναι απαραίτητο να θυμάται, να κρίνει και να συγκρίνει, αυτά που μας έφεραν στο σήμερα" τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να θυμόμαστε τα σφάλματά μας και να τα αξιοποιούμε ώστε να διδασκόμαστε από αυτά ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε, υποστηρίζοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε κάποια πράγματα που όφειλε να κάνει ή ότι δεν πρόλαβε ακόμη να διορθώσει κάποια πράγματα του παρελθόντος

Οι μεταρρυθμίσεις, αυτά που είναι απαραίτητο να γίνουν στη χώρα, οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων που δημιούργησαν στρεβλώσεις και τις είδαμε ζωντανά με τις πυρκαγιές στην Αττική, τα μέτρα άμεσα που παίρνονται για κατεδαφίσεις ενώ υπάρχουν  χιλιάδες τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων που έμειναν για δεκαετίες στα συρτάρια, δείχνουν από τη μια την πολιτική εκμετάλλευση των υποθέσεων αυτών και από την άλλη τη βούληση αλλά και τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση για τα αυτονόητα, ώστε να διασφαλιστεί με μια αποτελεσματικότητα το Δημόσιο Συμφέρον, σημείωσε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Το μητρώο για τα στελέχη Δημόσιας διοίκησης και η τοποθέτηση γραμματέων στα υπουργεία,  με αξιοκρατία,  που προσπαθεί νομικά να σταματήσει η ΝΔ όπως υποστήριξε ο Γ. Χατζηθεοδώρου, καταδεικνύει τη διαφορά σκέψης και αντιμετώπισης των ζητημάτων, τόνισε και σημείωσε ότι οι δομές πρέπει να είναι ανεξάρτητες και να λειτουργούν απρόσκοπτα, χωρίς την πολιτική λειτουργία.

Η παιδεία, η υγεία, η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (Ψυχολογικό Κέντρο)  που εξασφάλισε τη Δημόσια Χρηματοδότησή του και διπλασίασε το προσωπικό του το τελευταίο διάστημα ενεργοποιώντας και το οικοτροφείο του, τέθηκαν στη συζήτηση και ο κ. Χατζηθεοδώρου που είναι υπεύθυνος του παραρτήματος της Ξάνθης αποκάλυψε ότι, στην πορεία ανακάλυψαν κάποια περιουσιακά στοιχεία των δομών που έμεναν ανεκμετάλευτα και για την Ξάνθη, μετά από μεγάλη έρευνα βρέθηκε ότι υπάρχει ένα οικόπεδο ενός στρέμματος στον αστικό ιστό της πόλης, στην Κλεμανσώ με Αίμου, που ανήκει στη δομή από το 2008 και θα αξιοποιηθεί ώστε να πραγματοποιηθεί η σκέψη για κατοικίες αυτόνομες διαβίωσης.  Ήδη στη 40 εκκλησιών ανακαινίστηκε ένα μικρό διαμέρισμα που είχε δωριθεί στη δομή ώστε να μείνει εκεί ένας εκπαιδευόμενος του Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας  της Ξάνθης.

Ο Γ. Χατζηθεοδώρου στο κλείσιμο της συζήτησης αναφέρθηκε στη χαμένη εμπιστοσύνη και στη χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα Πολίτη η οποία πρέπει, όπως σημείωσε, να αποκατασταθεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έργα και όχι με λόγια, μόνο με πράξεις και όχι με θεωρίες, λέγοντας ότι σύντομα, έως το Φθινόπωρο θα δούμε να γίνονται πραγματικότητα οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η εγγύηση του κατώτατου μισθού, δίνοντας έμφαση στις άμεσες δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακούστε τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου:

 

 

 

 

Η ανοικτή επιστολή:

"Πόσο θράσος ή πόση αλαζονεία μπορεί να διαθέτει κανείς!  Που, λες και γεννήθηκε χθες (τέλος του 2014 με αρχές του '15) και δικαιούται σήμερα να κατηγορεί τους πάντες χωρίς να κάνει τον κόπο να δει στον καθρέφτη του, ότι είναι αυτός ο ίδιος άνθρωπος που σαν κομματικό μεγαλοστέλεχος και σαν υπουργός της δεξιοσοσιαλιστικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ(ΚΙΔΗΣΟ, ΕΛΙΑ, ΔΗ.ΣΥ, ΚΙΝ.ΝΑΛ χωρίς Ποτάμι!)-ΝΔ-ΛΑΟΣ (40 χρόνια),

-χάιδεψε τα αυτιά του ψηφοφόρου του, χτίζοντας όλες τις παραλίες και τα δάση,  κάνοντας  τα στραβά μάτια, παράνομα, 

-κουβάλησε ψηφοφόρους, τζάμπα, από τα πέρατα του κόσμου, αεροπορικώς, για να τον ψηφίσει και μετά  χάρισε  την πτωχευμένη Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο,

-διόρισε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στις ΔΕΚΟ, 

-έκλεισε τα συνεταιριστικά εργοστάσια, 

-έφερε το ΔΝΤ,

-έκοψε 11 φορές τις συντάξεις,

-κατάργησε τις ΣΣΕ, 

-χόρεψε ζεϊμπέκικα σε όλα τα σκυλάδικα της παραλιακής, 

-διέλυσε το ασφαλιστικό με το PSI,

-διέλυσε την υγεία,

-αντικατέστησε τα βιβλία με φωτοτυπίες,

-απέλυσε εκπαιδευτικούς,

-έδιωξε 300 χιλ. νέους στο εξωτερικό...  και δεν ανέλαβε ούτε καν την πολιτική ευθύνη!  

Και μιλάει λοιπόν αυτός για παροχολογία  με ύφος 1000 καρδηναλίων και ζητά και εκλογές. Αυτός που ολοκλήρωσε την καταστροφή, το μειράκιο της πολιτικής,  αλυχτώντας στα δικά του ΜΜΕ!  

 

Ο λαός όμως δεν πείθεται από τις αθλιότητες που ξεστομίζει γιατί ξέρει ότι θα είναι η συνέχεια της καταστροφής του. Καμία ευθύνη δε θα φέρει γι’  αυτά που ίσως  κληθεί να ξανακάνει. Μεγάλη ευθύνη όμως έχει γι αυτά που έκανε και γι αυτά που δεν άφησε να γίνουν, στον τόπο. Και θα τιμωρηθεί  ξανά και ξανά.  Όπου κι αν είναι υποψήφιος.  Στις εθνικές, στις αυτοδιοικητικές  ή ακόμα  και ως πρόεδρος του πιο μικρού χωριού,  κάτω των 300 κατοίκων. Γιατί; Γιατί τον ξέρουν ποιος είναι.  Αχόρταγος εξουσιομανής, αμετανόητος πασοκοδεξιός, εκπρόσωπος του συστήματος του ημετέρου, αλλά και λίγος για να καταλάβει τον πόνο και τις ανάγκες της κοινωνίας.  

Κάτσε εκεί στον πάγκο σου.

Το φβ και η λάσπη σου, η μόνη σου διέξοδος στην ανυπαρξία σου."

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 
 
 
 
 
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά