Εκδηλώσεις στους Τοξότες. 13-14-15 Αυγούστου με την ευκαιρία της της γιορτής της '' Κοιμήσεως της Θεοτόκου ''

Δεκαπενταύγουστος '' Πάσχα του καλοκαιριού ''
 

Πανηγυρίζει η Εκκλησία των Τοξοτών  για τη γιορτή της '' Κοιμήσεως της Θεοτόκου '', πανηγυρίζει ο οικισμός  και ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης, διοργανώνει 13/14 και 15 Αυγούστου στις εκδηλώσεις.
 
 
Ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης, σημειώνει:
 

Η παρουσία σας στις 13 Αυγούστου και κυρίως των χωριανών μας στην εκδήλωση αφιέρωμα στην Εκκλησία μας '' Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ '', 
θα είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους πρόσφυγες προγόνους μας, που θέλοντας πάσει θυσία να διατηρήσουν αναλλοίωτη και τη θρησκευτική τους ταυτότητα, θεμελίωσαν και ανοικοδόμησαν το Ναό που έχουμε σήμερα και κοσμεί το χωριό μας. 
 

Στις 14 Αυγούστου η Μάνια Ασλάνογλου, που βρίσκεται εδώ και έξι χρόνια στην πόλη μας αναγνωρισμένη από το κοινό της Ξάνθης και όχι μόνο, με το μουσικό σχήμα της, θα μας συντροφεύουν με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Την ίδια μέρα δύο νέοι καλλιτέχνες συνεχιστές της παράδοσης ο Σίμος Αναστασιάδης και ο Κώστας Τσαρμαντίδης, θα μας κρατήσουν συντροφιά με ποντιακά ακούσματα. 
 

Στις 15 Αυγούστου η Νάγια Κορωναίου, παιδί από τον τόπο μας, από τους Τοξότες που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σε αξιόλογα μαγαζιά της Αθήνας, θα τραγουδήσει με τους φίλους της και θα παίξουν τραγούδια της καρδιάς, με ακούσματα ρεμπέτικα, Σμυρναϊκά, άλλα και λαϊκά.
 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά