Οι Δήμαρχοι της ΚΕΔΕ "ξεναγήθηκαν στα "Μονοπάτια Πολιτισμού" του Δήμου Ξάνθης από την Κ. Στεμπίλη.

Οι Δήμαρχοι-μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο της Ξάνθης, ακολουθώντας το πρόγραμμα φιλοξενίας από το Δήμο Ξάνθης, μετέβησαν στη Σταυρούπολη όπου γευμάτισαν και στην συνέχεια επισκέφθηκαν τα ξηραντήρια της ΣΕΚΕ που δίνουν αναπτυξιακή τροχιά στην ορεινή μας περιοχή, το Μουσείο "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και το Κέντρο μελετών "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" στο Νεοχώρι της Σταυρούπολης.

Η κ. Κατερίνα Στεμπίλη, Διαχειρίστρια του προγράμματος "Μονοπάτια Πολιτισμού" της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού παρουσίασε το  έργο "Μονοπάτια Πολιτισμού" που υλοποιείται στο Δήμο Ξάνθης,  στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που επισκέφθηκαν χθες Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018  την Σταυρούπολη, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο μελετών "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" στο Νεοχώρι της Σταυρούπολης και περιελάμβανε τη διαδρομή Νέστος Ροδόπη trail, που βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσής της και  συνδέει την Ξάνθη,  από την Παλιά της Πόλη  έως το Δασικό χωριό του Ερύμανθου,  στο Λειβαδίτη.

Η κ. Κατερίνα Στεμπίλη μας είπε: "Το Νέστος Ροδόπη trail  είναι μια διαδρομή περίπου 70  χιλιομέτρων που συνδέει τη μαγική παλιά πόλη της Ξάνθης με το Δασικό χωριό του Ερύμανθου αναδεικνύοντας έτσι τη μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και την Ιστορική κληρονομιά του Θρακικού τοπίου. Μιλάμε για τα στενά του Νέστου, τους μοναδικούς μαιανδρισμούς, για την εκπληκτική βιοποικιλότητα, για το Μακεδονικό τάφο και τόσα άλλα.

Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα εξασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πεζοπορικών οργανώσεων, που θα τοποθετήσει την Ξάνθη στο χάρτη του περιπατητικού Τουρισμού για τα 3 περίπου εκατομμύρια μέλη της οργάνωσης αυτής, αλλά και για τα 40 περίπου εκατομμύρια λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού στην Ευρώπη.

Για το έργο αυτό συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με το Δήμο Ξάνθης και το  Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" που είναι ο μεγάλος δωρητής του έργου αυτού που  μας τίμησε με τη στήριξή του. Η δράση αποτελεί για μας υπόδειγμα αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ κοινωνίας πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναδεικνύει τη δυναμική τέτοιων συνεργασιών,  προς όφελος του τόπου."

Ακούστε :

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. εμφανώς ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις εμπειρίες που απήλαυσαν κατά την επίσκεψή τους στη Σταυρούπολη σε κάθε τόνο δήλωναν τη χαρά τους για την προσπάθεια με απτά αποτελέσματα που γίνεται στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης από ανθρώπους χαρισματικούς, εμπνευσμένους και αποτελεσματικούς όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης για την ανάδειξη της περιοχής, για την αναπτυξιακή της πορεία και την εμπέδωση του αισθήματος οτι ο ορεινός τουρισμός με την περιπατητική του διάσταση,  απευθύνεται σε 40 εκατομμύρια φανατικούς λάτρεις της φύσης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Λομβαρδέας, Στέφανος Ιγιαννίδης, Δέσποινα Παρτσαλίδου, Παναγιώτης Ταρενίδης, Θωμάς Ηλιάδης που είχαν άμεση ώσμωση με την αποστολή και αντήλλαξαν απόψεις γύρω από πολλά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  είχαν την ευκαιρία σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και εγκάρδιο κλίμα,  να συζητήσουν θέματα τόσο με τους Δημάρχους της Ελλάδας, όσο  και με τα στελέχη της ΚΕΔΕ που συνοδεύουν τους φιλοξενούμενους, δίνοντας και λαμβάνοντας ταυτόχρονα ιδέες που βρίσκουν αντικείμενο εφαρμογής, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Τοπικά
Σταυρούπολη