Ο αγιασμός έφερε «νέο» Μουσικό σχολείο ! Γράφει ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Ο αγιασμός εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό σχολείο Ξάνθης, έδειξε άμεσα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, πολύς ήταν ο κόσμος και οι επίσημοι φορείς που παρευρέθηκαν στην φετινή επίσημη έναρξη του Μουσικού σχολείου Ξάνθης.  Ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, ο Δ/ντης ΔΔΕ Γ. Παπαθανασίου, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΥ κ. Γ. Χατζηθεοδώρου, σύσσωμο το προεδρείο του συλλόγουγονέων και κηδεμόνων . Φυσικά μαζί και οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου – Λυκείου, αλλά και οι καθηγητές της σχ. μονάδας.

 Και πριν προλάβει ο πατήρ Χαράλαμπος να ευλογήσει τη νέα χρονιά και τη δημιουργική πορεία του σχολείου, η Δ/νση του σχολείου μετά από   τις ευχές της για υγεία ,δύναμη και δημιουργία  αναφέρθηκε στην παραχώρηση των νέων αιθουσών από  το Δήμαρχο Αβδήρων,  κάτι που ήδη επέκτεινε το μαθητικό δυναμικό αλλά και τις εγκαταστάσεις του Μουσικού σχολείου.

Πρόκειται για μια πολύτιμη ανάσα στο έργο και την λειτουργία του σχολείου προσφέροντας νέες αίθουσες για δυο επιπλέον τμήματα, αλλά και γραφεία με βοηθητικούς χώρους που ενσωματώθηκαν  στις οργανικές ανάγκες.

Αμέσως μετά ήρθαν οι δεσμεύσεις από την πολιτεία δια στόματος του δημάρχου Αβδήρων, που απευθυνόμενος δήλωσε ότι ετοιμάζονται να μπουν οι υπογραφές  για την ανέγερση του  νέου  κτιρίου του Μουσικού σχολείου

Γενικά το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό και αισιόδοξο για το μέλλον του Μουσικού σχολείου Ξάνθης, στον απόηχο της διαχρονικά πετυχημένης παρουσίας του, κάτι που πιστοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο φέτος από το μεγάλο αριθμό   αιτήσεων φοίτησης που είχε η σχολική  μονάδα.

Δεν χρειάζεται ικανότητες για να διαπιστώσει κανείς τον δημιουργικό αέρα, τις υψηλές προσδοκίες που θέτει το εκπαιδευτικό προσωπικό και η Δ/νση, αλλά και η βαθιά και οργανωμένη σύνδεση του σχ. έργου με την πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία της πόλης (βλ. Φεστιβάλ Ξάνθη Πόλις Ονείρων)

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά