«Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη» Ο Δήμος Ξάνθης υποδέχτηκε τους ποδηλάτες και αγκάλιασε ενεργά την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμος Ξάνθης στην ομάδα των ποδηλατών που συμμετέχει στην πανελλαδική ποδηλατοδρομία, την οποία οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν χθες, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018,   στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Στέφανος Ιγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης χαιρέτισε την προσπάθεια που γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Επικροτούμε και ενισχύουμε τέτοιες δράσεις, που στόχο έχουν την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και τη δημιουργία κοινωνικής παιδείας και συνείδησης αλληλεγγύης». Σημείωσε επίσης, με νόημα ότι:  «Οι τράπεζες αίματος γεμίζουν χάρη στην ευαισθητοποίηση των εθελοντών συνανθρώπων μας. Όποια κι αν είναι η ομάδα αίματός μας, είμαστε στην ίδια ομάδα».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης που τιτλοφορείται «Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη» και επιδιώκει την ανάπτυξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, οι ποδηλάτες, με τη συνδρομή αθλητών – ποδηλατών από την περιοχή μας, κυρίως από τη "Δόξα" Σταυρούπολης,  κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην κεντρική πλατεία, προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, δένοντας στα χέρια των παριστάμενων πολιτών κόκκινες κορδέλες.

Ακολουθώντας το προκαθορισμένο πρόγραμμά τους, μετά από τη σύντομη στάση στην Ξάνθη, όπου τους προσφέρθηκαν νερό, χυμοί και σάντουιτς, οι ποδηλάτες συνέχισαν το δίτροχο ταξίδι τους – εκστρατεία ευαισθητοποίησης.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα των ποδηλατών ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη κι αφού περάσει από 40 πόλεις, διανύοντας περίπου 1200 χλμ. θα καταλήξει στην Αθήνα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά