Δεκαέξι σύλλογοι της Ξάνθης καλούν την Κυριακή σε εκδήλωση για τη Μακεδονία/ Ομιλητές οι: Θ.Μαλκίδης και Δ.Νατσιός

Με κεντρικό σύνθημα ‘Εμείς οι Έλληνες δεν υπογράψαμε’, δεκαέξι σύλλογοι της Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρείου, ανήμερα της 30ης Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξάγεται το δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών, καλούν τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες στο δημοτικό αμφιθέατρο, στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, σε μια εκδήλωση διαχρονικής ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

Ομιλητές θα είναι ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός.

Διοργανώνουν την εκδήλωση οι εξής σύλλογοι: Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης, Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Ποντίων, Μικρασιατών, Εβριτών,, Κυπρίων, Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών, Κρητική Αδελφότητα, Χριστιανική Ένωση ‘Τίμιος Πρόδρομος’, Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, Σαρακατσάνων , Πελοποννησίων, Ποδηλατών ‘Ο ΠΗΓΑΣΟΣ’ , Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Ποντίων Χορευτών ‘Τραντέλλενες’.

Η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, κάλεσε σήμερα μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου όλους και όλες να προσέλθουν την Κυριακή, να ακούσουν τους ομιλητές και με την παρουσία τους να καταδείξουν ότι η εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια, δεν είναι και δεν θα γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες, γιατί  η Μακεδονία αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την διαχρονική έννοια του Ελληνισμού, δηλαδή η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Ακούστε την κ. Ά.Μπαλτζοπούλου.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά