Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης στον Εχίνο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Τιμά τη γλωσσική πολυμορφία μιας ηπείρου με περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές γλώσσες, 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, 60 περίπου περιφερειακές/μειονοτικές γλώσσες και πολλές άλλες γλώσσες που ομιλούν άτομα από άλλα μέρη του κόσμου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, πρόκειται να υλοποιήσει με το Γυμνάσιο Εχίνου δράση με την οποία τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον ποικίλο κόσμο των ευρωπαϊκών γλωσσών μέσα από διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο εκπροσωπούνται 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι από 47 χώρες. Συμμετέχουν πολλά γλωσσικά και πολιτιστικά ιδρύματα, ενώσεις, πανεπιστήμια και, κυρίως, σχολεία. Η Ημέρα των Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001 - με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους των Γλωσσών - και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο.

Με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών δίνεται μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης στην τεράστια ποικιλία γλωσσών που διαθέτει η Ευρώπη, προώθησης της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας, ενθάρρυνσης ατόμων όλων των ηλικιών να μάθουν ξένες γλώσσες με αποτέλεσμα η γνώση περισσοτέρων γλωσσών να διευκολύνει την επικοινωνία με τους ανθρώπους και την εύρεση εργασίας και να ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά