Εκδήλωση-Συζήτηση και Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η "Ρωγμή" διοργανώνει Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα :  "Τα όνειρα της νεολαίας δεν χωρούν στο γερασμένο τους κόσμο" και  ομιλητές:   φοιτητή, μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων και  νέο  εργαζόμενο , μέλος της Ταξικής Πορείας  το Σάββατο 13/10, στις 18:30.

Την  Κυριακή 14/10, στις 14:00 διοργανώνεται  "Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης"

 

Η "Ρωγμή" σημειώνει:

 

Κάθε νέος άνθρωπος ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον του, και εμείς λέμε όχι άδικα. Από το σχολείο και το πανεπιστήμιο μέχρι την είσοδο στην αγορά εργασίας, βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με ένα σωρό δυσκολίες. Από τα χρήματα που δεν περισσεύουν στο σπίτι για να πάμε φροντιστήριο ή να σπουδάσουμε σε άλλη πόλη, ως το διαρκές άγχος των απανωτών εξετάσεων και των εντατικών ρυθμών σπουδών. Από την ελπίδα ότι μια «καλή» σχολή θα σου βρει και μια «καλή» δουλειά, ως τη σκληρή πραγματικότητα της απλήρωτης «μαθητείας», της μαύρης εργασίας και των μισθών-ψίχουλα. Από την προοπτική της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, ως τη «φυγή στα ξένα», που μας την παρουσιάζουν ως την πιο ρεαλιστική «λύση». 

 

Και τις μας προτείνουν λοιπόν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι του συστήματος να κάνουμε; Να τα αποδεχτούμε όλα σαν μια φυσιολογική εξέλιξη, να σκύψουμε το κεφάλι, να διαλέξουμε τον ατομικό δρόμο και το «κοίτα την πάρτη» σου. Να ρίξουμε το φταίξιμο στον πιο αδύναμο και διαφορετικό από εμάς ή να «εμπνευστούμε» από τα πάσης φύσεως εθνικιστικά κηρύγματα. Να βυθιστούμε στο ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών ή να αποβλακωθούμε μπροστά σε μια οθόνη. Ούτως ή άλλως «όλα μάταια είναι», και δεν αξίζει να «χαλαστούμε». 

 

Εμείς προτείνουμε έναν άλλο δρόμο, αυτόν της συλλογικότητας, της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων σου, της αλληλεγγύης. Γιατί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν πέσανε από τον ουρανό, αλλά έχουνε αιτία: Το σύστημα της εκμετάλλευσης και αυτούς που το υπηρετούν με ένα σωρό τρόπους. Με αυτούς απέναντι πρέπει να χτίσουμε τις δικές μας αντιστάσεις. 

 

Για όλα αυτά συζητάμε το Σάββατο 13/10, στις 18:30 στη «Ρωγμή». 

 

Ρωγμή - αριστερός χώρος σκέψης και δράσης 

Μιχαήλ Βόγδου 20, 4ος όροφος

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά