Γ.Στογιαννίδης: συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις για επίλυση τοπικών προβλημάτων/ πως σκοπεύει να δράσει για το αρδευτικό/ η ανάπτυξη προϋποθέτει υποδομές και κοινωνική μέριμνα, επισημαίνει

 

Αρδευτικό, καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων ΟΓΑ, μεταφορά νηπίων από οικισμούς της Σταυρούπολης, διακρίσεις στον τρόπο ασφάλισης εργαζομένων στον ίδιο τομέα της ΣΕΚΑΠ και αρκετά ακόμη, τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος ζητήματα, απασχόλησαν στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Ακούστε τον κ. Γ.Στογιαννίδη.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που άνοιξε για το αρδευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο ΣτΕ και την επαναφορά του στο προσκήνιο από παραγωγικούς και πολιτικούς φορείς, ο κ. Στογιαννίδης γνωστοποίησε ότι ζήτησε και αναμένει να του επιδοθεί  η απόφαση του ΣτΕ , ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά, και εν συνεχεία θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου – εφόσον πλέον η απόφαση το επιτρέπει- να δρομολογηθούν οι επόμενοι βηματισμοί για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, έργου υποδομής όπως το χαρακτήρισε, το οποίο θα αναδείξει τον πρωτογενή τομέα, θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και το κυριότερο θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες στο κόστος παραγωγής των αγροτών σε σχέση με όμορες περιοχές. Η ανάπτυξη, πρόσθεσε, προϋποθέτει υποδομές όπως και κοινωνική μέριμνα. Σε αυτούς τους δυο τομείς, είπε, η κυβέρνηση εστιάζει το ενδιαφέρον της , φέρνοντας ως παράδειγμα την σιδηροδρομική Εγνατία, τον κάθετο οδικό άξονα από τον Εχίνο αλλά και την υλοποιούμενη κοινωνική πολιτική.

Για την επίλυση του προβλήματος με τη μεταφορά νηπίων από οικισμούς της Σταυρούπολης στο νηπιαγωγείο, ένα τεράστιο θέμα που ταλαιπώρησε και σε κάποιες- ευτυχώς μεμονωμένες- περιπτώσεις έβαλε σε περιπέτειες γονείς, ο κ. Στογιαννίδης σημείωσε ότι ήταν από πέρυσι ενήμερος από τους ίδιους τους γονείς και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί λύση. Παρά το γεγονός ότι αρχικά το αρμόδιο υπουργείου παρέπεμπε στην Περιφέρεια, τελικά οι πιέσεις είχαν αποτέλεσμα αφού με τη νέα ΚΥΑ για τη μεταφορά μαθητών δίνεται λύση και στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο κ.Στογιαννίδης ενημέρωσε επίσης για το σύνολο των θεμάτων που έθεσε την περασμένη εβδομάδα υπόψιν του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α.Πετρόπουλου , θέματα που ταλανίζουν ασφαλισμένους και εργαζόμενους της Ξάνθης, όπως η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων του ΟΓΑ που παρατηρείται στις περιφέρειες Α.Μ.Θ και Θεσσαλίας και αποδίδεται από πλευράς υπουργείου στην μη επαρκή στελέχωση του οργανισμού στις δύο αυτές περιφέρειες. Ήδη δόθηκε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και στις δυο περιφέρειες ενώ σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ θα εξεταστεί και το θέμα της καταβολής προσωρινής σύνταξης και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Στη συνάντηση του κ. Στογιαννίδη με τον κ. Πετρόπουλο εξετάστηκε η επίλυση και μιας σειράς ακόμη θεμάτων όπως η διάκριση στον τρόπο ασφάλισης εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ που απασχολούνται στον ίδιο τομέα, μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων από κάποιες επιχειρήσεις καζίνο, η ασφάλιση των επαγγελματιών αλιέων κ.α.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά