Βιβλία της Κύπρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

 Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, παρέδωσε στην Δημοτική βιβλιοθήκη της Ξάνθης   12 κιβώτια με βιβλία Κυπρίων συγγραφέων, από τη βιβλιοθήκη του και από δωρεές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του Γενικού μας Προξενείου της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος του Συλλόγου Κυπρίων  είναι  να γίνει ακόμα πιο πλούσια η Κυπριακή γωνιά, ώστε να ενισχυθεί λειτουργικά η  σύσφιξη των σχέσεων των δύο ακριτικών περιοχών.

Η παράδοση των βιβλίων έγινε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018  στη Διευθύντρια του Κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κα  Σοφία Αμπεριάδου, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος δίνει βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης. Η διαφοροποίηση τώρα είναι ότι τα βιβλία θα είναι ομαδοποιημένα σε συγκεκριμένο χώρο που φιλοξενεί βιβλία σχετικά με την Κύπρο.

Το ενδιαφέρον των πολιτών που έχει εκφραστεί τόσο κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, όσο και από την ραδιοφωνική εκπομπή του Συλλόγου Κυπρίων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, όπου η κα. Ελένη Χατζηγεωργίου παρουσιάζει και παραμύθια από  Κύπριους συγγραφείς, δίνει το στίγμα ώστε  να εμπλουτιστεί ακόμη καλύτερα η παιδική βιβλιοθήκη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά