Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης: ΔΗ.ΠΑ.Κ: Όχι στη μείωση των απαιτήσεων μας, ασυμβίβαστες διεκδικήσεις για τους γιατρούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Για πρώτη φορά η ΔΗ.ΠΑ.Κ. –Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση- κατέρχεται στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Στην σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, με τις θέσεις και την ατζέντα διεκδίκησης της ΔΗ.ΠΑ.Κ, για τους γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, γίνεται αναλυτική περιγραφή της κατάστασης – συνθήκες εργασίας και οικονομική απαξίωση- που βιώνει ο ιατρικός κόσμος στην Ελλάδα.

Ο υποψήφιος με τη ΔΗ.ΠΑ.Κ, κ. Μιχάλης Δημητρίου, με παρέμβαση του, κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τους συναδέλφους του γιατρούς, να προσέλθουν στις εκλογές και να ψηφίσουν και επιχειρηματολόγησε για τους λόγους που η παράταξη του ζητά να την ενισχύσουν με τη ψήφο τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι γιατροί των δημοσίων δομών και οι ιδιώτες στην Ξάνθη καθώς και οι νοσηλευτές: ‘συνηθίσαμε στο να μειώνουμε τις απαιτήσεις μας και να θεωρούμε δεδομένη την περικοπή ή και κατάργηση δικαιωμάτων μας’ υποστηρίζει και προσθέτει:’  οι ανάγκες και τα δικαιώματα γιατρών και ασθενών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους’.

Στην ανακοίνωση της η ΔΗ.ΠΑ.Κ Ξάνθης , μεταξύ άλλων , υποστηρίζει:

«Συνάδελφε, εργαζόμενε γιατρέ

Απευθυνόμαστε σε σένα που δικαιολογημένα οργίζεσαι με την κατάσταση που βιώνεις. Γιατί δεν σου αξίζει:

  • Η ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, άλλοτε επικουρικός, άλλοτε με μπλοκάκι και άλλοτε άνεργος
  • Οι  ατελείωτες εφημερίες για να βγαίνει ένας μισθός
  • Ως ειδικευόμενος να καλύπτεις τις διογκούμενες ελλείψεις των Δημόσιων νοσοκομείων και των ΚΥ σε βάρος της ζωής, της υγείας σου και της ουσιαστικής σου εκπαίδευσης
  • Ως  ειδικευμένος γιατρός να παλεύεις μέχρι την συνταξιοδότηση με εφημερίες, ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού
  • Ως αυτοαπασχολούμενος  να βιώνεις την πίεση του άνισου  ανταγωνισμού από τους ομίλους και τα πολυϊατρεία,  τους νόμους της ζούγκλας της “αγοράς”,   τις εξευτελιστικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, τη φοροεπιδρομή και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που εξανεμίζουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός σου.

Απευθυνόμαστε σε σένα που αντιλαμβάνεσαι ότι χρειάζεται ρήξη με την ανάπτυξη που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί απαιτεί ακόμα πιο “φθηνούς” γιατρούς και ασθενείς. Γιατί οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας – γιατρών και ασθενών – αποτελούν “κόστος” για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή η ανάπτυξη είναι η “μήτρα” που αναπαράγει και επιδεινώνει τα προβλήματα.

Εφάρμοσε λοιπόν αυτό που έχεις μάθει στην άσκηση της ιατρικής. Να θεραπεύεις την αιτία. Τα “συμπτώματα”  όσο και αν “αντιμετωπίζονται”, επανέρχονται με επιδείνωση και “επιπλοκές”…

 

…Ασυμβίβαστα συνεχίζουμε και διεκδικούμε!

  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, ΚΥ κλπ.
  • Επιστροφή των μισθών στο ύψος πριν τις περικοπές ως βάση για περαιτέρω αυξήσεις.  Άμεση επιστροφή του συνόλου των αναδρομικών σε όλους τους γιατρούς.

Αποκλειστικά δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Όχι στην ανταποδοτικότητα. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία! Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ! Αυξήσεις στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές! Άμεση μείωση των εισφορών. Χρηματοδότηση του κλάδου σύνταξης για τους αυτοαπασχολούμενους κατά 1/3 από τους ίδιους και κατά 2/3 από το κράτος. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των αποθεματικών του πρώην ΤΣΑΥ από το PSI.

  • Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ κα συνολικά των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Όχι στη φοροληστεία. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000€ και 5.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Φόρος 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου».

 

Ακούστε τον κ. Μιχάλη Δημητρίου.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά