Συνταξιούχοι δημοσίου και ΟΑΕΕ σπεύστε στους τοπικούς συλλόγους!

 

-Συμπληρώνουν αιτήσεις οι συνταξιούχοι για να μην παραγραφεί η διεκδίκηση δώρων και επιδόματος αδείας.

-Α.Μπαλτζοπούλου και Σ.Τσιακίρογλου στο δημοτικό ραδιόφωνο

 

 

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι συνταξιούχοι μετά την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε συνταξιούχο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δώρα και το επίδομα αδείας, προκειμένου να μην απεμπολήσουν το δικαίωμα διεκδίκησης και οι ίδιοι.

Οι σύλλογοι συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων και ΟΑΕΕ Ξάνθης, οι οποίοι δια των προέδρων τους, κ. Άννας Μπαλτζοπούλου και κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, μετέχουν και στις Ομοσπονδίες των συλλόγων τους , ενημέρωσαν μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τους συνταξιούχους για τις τελευταίες εξελίξεις της συγκεκριμένης υπόθεσης καθώς και για το υπό εξέταση θέμα της περικοπής ή μη –και με ποιο τρόπο, διότι οι συνταξιούχοι δεν συζητούν καν θέμα παγώματος αλλά απαιτούν κατάργηση – των συντάξεων.

Στα γραφεία των συλλόγων στην Ξάνθη – σύλλογος συνταξιούχων δημοσίου, στην οδό Μακεδονίας 20 και σύλλογος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, στην οδό Ανθυπασπιστού Γ. Μιλτιάδη 24, υπάρχουν έτοιμες φόρμες αιτήσεων που θα πρέπει να παραλαμβάνουν οι συνταξιούχοι, να τις συμπληρώνουν και να τις καταθέτουν οι ίδιοι στα ταμεία τους μέχρι και τις 31 /12/2018.

Από την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη , Πέμπτη και ώρες 10:00 με 13:00 θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι του δημοσίου ενώ ήδη καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Οι δύο πρόεδροι τόνισαν ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν ως το τέλος του 2018 προκειμένου να μην παραγραφούν οι διεκδικήσεις. Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν περεταίρω δράσεις με στόχο της διεκδίκηση.

Ακούστε την κ. Α.Μπαλτζοπούλου, τον κ. Σ.Τσιακίρογλου:

 

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν πάντως και οι δυο πρόεδροι για την τελική έκβαση αυτής της διεκδίκησης- που δικαίως την επιζητούν οι συνταξιούχοι μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους του 2010 και του 2012 που επέβαλλε τις περικοπές- καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους το ποσό που οφείλει η κυβέρνηση να επιστρέψει είναι τεράστιο και οι μέχρι και σήμερα τουλάχιστον τακτική της κυβέρνησης, παρά την τελεσιδικία παρόμοιων υποθέσεων σε άλλους κλάδους, δεν επιτρέπει ασυγκράτητη αισιοδοξία αλλά ψύχραιμα και μεθοδικά βήματα ως την τελική δικαίωση.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Μπαλτζοπούλου αποδέχθηκε πρόταση του κ. Τσιακίρογλου, τα δυο σωματεία να διοργανώσουν από κοινού ενημερωτική εκδήλωση στην Ξάνθη, με εισηγητή νομικό του εργατικού δικαίου, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη τους και όποιος ενδιαφέρεται. ( Σ.σ:  αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ενεργοποίησε όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα).

Σε κάθε τόνο επισημαίνουν ότι για το άλλο μεγάλο θέμα, αυτό της περικοπής των συντάξεων που πλέον βρίσκεται στα χέρια και την κρίση της Κομισιόν, η θέση όλων των συνταξιούχων είναι μία : να καταργηθεί, και όχι να παγώσει και να μετακυλιστεί στο μέλλον, η δέσμευση και μάλιστα με νόμο της κυβέρνησης να μειώσει τις ήδη ‘κοντοκουρεμένες ΄συντάξεις.

Μια σειρά επίσης από θέματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Ε.Χατζηγεωργίου, συνταξιούχου μηχανικού, η οποία μετά από ένα χρόνο έλαβε προσωρινή σύνταξη της τάξης των 420 ευρώ με άγνωστη ημερομηνία καταβολής της οριστικής σύνταξης και του ποσού που τελικά θα λάβει παρά το γεγονός ότι ανέμενε σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ, όντας ασφαλισμένη στο πάλαι ποτέ εύρωστο ταμείο των μηχανικών, με 42 χρόνια ασφάλισης! Την ίδια στιγμή καλείται να καταβάλλει υποχρεώσεις όπως ο ΕΝΦΙΑ που στην περίπτωση της είναι 4 με 5 φορές πάνω από το ποσό της προσωρινής σύνταξης που λαμβάνει!

 Ακούστε την παρέμβαση της κ. Ε.Χατζηγεωργίου:

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά