Εντυπωσίασαν με τη δημιουργική τους έκφραση και τις δεξιότητες τους τα παιδιά της Ξάνθης που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Παιδιών και Εφήβων/Βραβεύονται την Παρασκευή

100 Ξανθιωτάκια πήραν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Παιδιών και Εφήβων, που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος, εκπλήσσοντας θετικά τα μέλη της επιτροπής με το δημιουργικό τους ταλέντο σε όλα τα πεδία του διαγωνισμού, από τη ζωγραφική μέχρι τη συγγραφή παραμυθιού!

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Γιώργος Ξανθόπουλος, η ανταπόκριση των παιδιών σε όλα τα πεδία του διαγωνισμού, κυρίως όμως οι δεξιότητες τους,  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και δρομολόγησαν την επέκταση του διαγωνισμού, από την επόμενη διοργάνωση, σε επίπεδο περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος, διοργανώνει ειδική τελετή, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού» της καπναποθήκης «Π», στην οποία θα βραβευθούν οι συμμετάσχοντες στο Διαγωνισμό Καλλιτεχνικής δημιουργίας Παιδιών και Εφήβων που υλοποιήθηκε την Άνοιξη του 2018 και θα εκτεθούν όλα τα έργα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στην ίδια τελετή θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι στους υπεύθυνους καθηγητές και δασκάλους των οποίων οι μαθητές διακρίθηκαν.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τα έργα των παιδιών, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μεμονωμένους μαθητές και ομάδες, που με τα έργα τους απέδειξαν πως η πρόοδος και η ανάπτυξη μιας κοινωνίας ξεκινά με τον πολιτισμό και την υγιή έκφραση των νέων πολιτών της, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ελπίδα και ώθηση για να προσμένουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Ακούστε τον κ. Γιώργο Ξανθόπουλο.

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Τοπικά