Ξάνθη, Πόλις Ονείρων. Χ. Δημαρχόπουλος: Πίσω από το θαύμα.... είστε όλοι εσείς

Από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2019 το "Ξάνθη, Πόλις Ονείρων" μουσικών σχολείων θα δώσει για μια ακόμη χρονιά χρώματα, ήχους και ρυθμό στην πόλη που συμβαίνουν τα θαύματα και πίσω από αυτά τα θαύματα είστε όλοι εσείς οι πολίτες τις Ξάνθης που με τη θετική ενέργεια, τον εθελοντισμό σας και το ενδιαφέρον σας κάνετε αυτή την πόλη διαφορετική, δίνετε στην Πόλη χαρακτήρα, παράγετε ζωντάνια, κέφι, χαρά, Πολιτισμό. Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος έδωσε το στίγμα του θεσμού.

Ακούστε τον.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης λίγο νωρίτερα καλωσόρισε στη Συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής που παραβρέθηκαν καθώς και τους εκπροσώπους του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Στάθη Γιαννακίδη και του Επιμελητηρίου, ενώ σημείωσε ότι η μουσική συνάντηση Ξάνθη, Πόλις Ονείρων με την καθοδήγηση του Δημάρχου Ξάνθης, κάθε χρόνο ξεπερνάει ζητήματα που αντιμετωπίζει και αναβαθμίζεται καταλαμβάνοντας συνεχώς υψηλότερη θέση στις καρδιές των Ξανθιωτών που και με τους εθελοντές τους αποτελούν την ομορφότερη παρέα της Ξάνθης και όλοι μαζί αγωνίζονται για το καλύτερο.

Ακούστε τον.

Από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ο κ. Αναστάσιος Ρούμογλου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του θεσμού σημειώνοντας οτι, τον Απρίλιο του 2019 περισσότεροι από 1.000 μαθητές θα βρίσκονται στην Ξάνθη στα πλαίσια του θεσμού δίνοντας τη δυνατότητα να στοχεύουμε σε έμα μουσικό σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών με σεμινάρια, εκπαιδευτικές συναντήσεις και βιωματικές δράσεις.

Ακούστε τον.

Η Μαέστρος Ηρώ Παυλοπούλου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του θεσμού αναφέρθηκε στον κεντρικό άξονα της συνάντησης του 2019 που θα είναι "Μουσική και Κινηματογράφος" σημειώνοντας ότι, η παρουσία του Νίκου Κηπουργού δίνει ακόμη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο θεσμό του 2019 καθώς ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσουργός έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 60 ταινίες.

Στους στόχους τόνισε η κα. Παυλοπούλου του θεσμού είναι η ανάπτυξη του συνεργατικού πνεύματος των σπουδαστών, η βιωματική προσέγγιση, η διεύρυνση του προγράμματος σπουδών και οι δράσεις που θα υποστηριχθούν θα έχουν και την καινοτομία της εκπαίδευσης στη Μουσική Τεχνολογία με ηχοληψία και βιντεοληψία και τελικά την παραγωγή ενός τηλεοπτικού έργου-αποτελέσματος.

Ακούστε την .

Η κα. Λία Δαμνιανάκη από το σύλλογο γονέων του σχολείου αναφέρθηκε στην αποδοχή του θεσμού απ΄'ο όλη την κοινωνία, σημειώνοντας ότι η Μουσική και Καλλιτεχνική παιδεία είναι κάτι που το έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο σε κάθε σχολείο.

Ακούστε την.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά