Η αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει την τοπική ιστορία/Σήμερα στις 19:00 μια μοναδική εκδήλωση στο Ι.Θ.Τ.Π

Μια μοναδική ενημερωτική εκδήλωση, η οποία απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα , στις 19:00, στην αίθουσα ‘Β.Τσουδερού’ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε συνεργασία του Ιδρύματος με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, με θέμα:’ Η αρχαιολογική έρευνα στο Βόρειο Έβρο’.

Ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κ. Αντώνης Βαρβατσούλιας, κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή τους συμπολίτες/σες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σκοπός της οποίας  είναι η ενημέρωση των πολιτών, φορέων και αρχών της περιοχής, σχετικά με την σημαντική αρχαιολογική έρευνα και τα αποτελέσματα της που πραγματοποιείται στον Βόρειο Έβρο.

Πρόκειται να γίνουν αναφορές στις ιστορικές πτυχές της περιοχής που αποτελεί και την καρδιά της Θρακικής ενδοχώρας και στην προσφορά της αρχαιολογικής σκαπάνης στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Τις εισηγήσεις θα κάνουν οι:

 Κουτσουμανής Ματθαίος, Αρχαιολόγος στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, «Οι ανασκαφικές έρευνες στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου»

 Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων «Ανασκαφές Ταφικών Τύμβων στον Β. Έβρο»

 Λίλα Σαμπανοπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Χώρων και Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, «Αυτοκρατορικά αποτυπώματα στο γύρισμα του Βυζαντίου: η ύλη της ιστορίας μεταξύ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος»

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Πρόσκληση και για την εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του ποιητή Γ.Κωτούλα

Ο κ. Βαρβατσούλιας ενημέρωσε και για μια ακόμη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στην αίθουσα ‘Β.Τσουδερού’, απόρροια της συνεργασίας του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος , του Δικτύου Λόγου και Πράξης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου, καλώντας τους Ξανθιώτες να την παρακολουθήσουν. Πρόκειται για την εκδήλωση : ‘Το ποιητικό πρόσωπο του Γιώργου Κωτούλα/ In memoriam’’, ένα αφιέρωμα στον ποιητή που ύμνησε τη Ξάνθη και τη Θράκη μέσα από τα ποιήματα του και έχει αφήσει το ‘αποτύπωμα’ του στην πόλη μέσω του έργου του Δικτύου.

Φίλοι και συνεργάτες του Γ.Κωτούλα  θα θυμίσουν το έργο του αλλά και τον ίδιο, έναν άνθρωπο που έκανε το ‘λόγο’ του ποίηση και τις ‘πράξεις’ του έργο στην πόλη, με πιο αντιπροσωπευτικό το Μονοπάτι της Ζωής.

Ακούστε τον κ. Α.Βαρβατσούλια.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά