Ο Τάσος Ράτζος στην "Όμορφη Πόλη 89,9". Ο Ραφτάκος των Λέξεων...πρεμιέρα στο "Ανατολικά του Νέστου"

Το θέατρο "Ανατολικά Του Νέστου"   φιλοξενεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου την καινούργια παράσταση του Μικρού Βορρά ‘’Ο Ραφτάκος των λέξεων’’, που κάνει πρεμιέρα στη Ξάνθη.

Πιστός στη φιλοσοφία του, «Ο Μικρός Βορράς», πηγαίνει όπου υπάρχουν παιδιά και αυτή τη χρονιά θα συντροφεύσει τους μικρούς του φίλους σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στην χώρα του θέατρου.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάσος Ράτζος βρέθηκε σήμερα στη συχνότητα του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης "Όμορφη Πόλη 89,9"  και κάλεσε μικρά και μεγάλα παιδιά   να «κεντήσουν» στον «αργαλειό» του θεάτρου.  

Ακούστε τον Τάσο Ράτζο και γευτείτε κάτι από το "Ραφτάκο των λέξεων".

Ο «Μικρός Βορράς», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», φέρνει την θεατρική παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων» βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου στην πόλη της Ξάνθης, στο θέατρο “ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ” (2 παραστάσεις) για να αποκαλύψει στα παιδιά τα μυστικά της τέχνης του. Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Τάσος Ράτζος μαζί με τους ηθοποιούς του «Μικρού Βορρά» καλούν τα παιδιά κάθε ηλικίας (αλλά και τα μεγάλα παιδιά), να έρθουν να «κεντήσουν» στον «αργαλειό» του θεάτρου κάθε συλλαβή, κάθε λέξη, κάθε τραγούδι και να γνωριστούν με τον «Ραφτάκο των λέξεων»...

«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει».

Με στίχους από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου ξεκινά ο Αντώνης Παπαθεοδούλου το βιβλίο του και ο «Μικρός Βορράς» εμπνέεται και ζωντανεύει το αγαπημένο αυτό παραμύθι αξιοποιώντας όλες τις τεχνικές του θεάτρου και της διάδρασης.

Και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία μας…

“Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποίει το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά.

Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν… όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

Φρέσκο, τρυφερό, συγκινητικό… ένα έργο που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να μιλήσει στη ψυχή των παιδιών για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Σας περιμένουμε!

 

Ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς

 Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου

 Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά

 Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου

Σχεδιασμός αφίσας: Ίρις Σαμαρτζή

Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Κωνσταντίνος Σουλτάνης, Αρσένης Σοφικίτης

Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Άννη Ντουμούζη, Μάρκος Τότσκας

 

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
12:00 & 17:00
Είσοδος: 10€
Μειωμένο-προπώληση: 8€

Πληροφορίες-κρατήσεις:6973498913

Προπώληση εισιτηρίων : Βιβλιοπωλείο Πυργελή

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ 2018

 www.mikrosvorras.gr

 FB: @ “Εταιρεία Θεάτρου Μικρός Βορράς”

 INSTAGRAM: mikrosvorras

Οργάνωση παράστασης-παραγωγή: 6986713478, Χρήστος Τσάβος

 xristostsavos@gmail.com

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά