Η επίσκεψη Χατζηθεοδώρου στη ΔΕΥΑΞ έφερε και δημόσιες τοποθετήσεις.

Δημόσια ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ μετά την επίσκεψη :
 
«Το μόνο βασικό που προέκυψε από την επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης κυρίου Χατζηθεοδώρου στη Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης είναι ότι δεν κατάλαβε ποια επιχείρηση επισκέφτηκε. Γιατί διαφορετικά δεν θα εξέδιδε μια τέτοια ανακοίνωση, η οποία βρίθει ανακριβειών και ψευδών ειδήσεων .Εμείς καλόπιστα θα εκλάβουμε τις δηλώσεις ως ατυχείς που οφείλονται στην σπουδή της υποψηφιότητας του, δηλώνουμε όμως ότι τυχόν επανάληψη τέτοιων ανακριβειών δεν θα απαντηθεί με την ίδια ηπιότητα.
Κύριε Χατζηθεοδώρου
Ο χαρακτηρισμός σας για το ανύπαρκτο έργο της Δ.Ε.Υ.Α. αδικεί πρωτίστως το προσωπικό της, το οποίο τεχνηέντως επιχειρείτε να κολακέψετε. Οι εργαζόμενοι και οι δημότες της Ξάνθης γνωρίζουν τι έργο επιτελείται στην επιχείρηση και στην πόλη. Επιλέξατε να δώσετε βάρος στην κακόπιστη και παραπλανητική  ενημέρωση που είχατε από τις «πηγές» σας, κλείνοντας τα αυτιά στη λεπτομερή και 2ωρη τουλάχιστον ενημέρωση που σας έγινε. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόκρυψη βασικών σημείων της ενημέρωσης π.χ την συνεχή, επί τέσσερα χρόνια μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, τις μηδενικές οφειλές προς τη ΔΕΗ, των έγκαιρων πλέον, εντός των καθορισμένων από το νόμο προθεσμιών, πληρωμών των προμηθευτών, τη ρύθμιση και αποπληρωμή σε δόσεις χρέος προς το Δήμο Ξάνθης ύψους 1.800.000,00€ το οποίο παρέλαβε η Διοίκηση και το οποίο δημιουργήθηκε, από την μη πληρωμή τοκοχρεολυτικών δόσεων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, την έγκαιρη πληρωμή των ετήσιων τοκοχρεωλυτικών δόσεων δανείων ποσού 410.000,00€ περίπου, καθώς επίσης και την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες (ποσοστό έκπτωσης 50%) και για Α.Μ.Ε.Α. (ποσοστό έκπτωσης 99%).
Η επιχείρηση υλοποιεί ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης του υπάρχοντος δικτύου και κατασκευής νέων  δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς, και το πράττει υλοποιώντας ταυτόχρονα πρόγραμμα εσωτερικού εκσυγχρονισμού της λειτουργίας και απαλλάσσοντας την από αγκυλώσεις που εμπόδιζαν ακόμη και τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων για μεγάλα έργα.
Την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να ανοίξουμε όλα τα συρτάρια της επιχείρησης για τις ξεχασμένες μελέτες τις οποίες επικαλείστε, μήπως και μας βοηθήσετε να τις εντοπίσουμε.
Διοίκηση και προσωπικό της ΔΕΥΑ Ξάνθης συνεργάζονται αρμονικά για να απολαμβάνουν οι δημότες την ανταπόδοση της δικής τους συνεισφοράς.
Το προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν και στέκεται αντάξιο των απαιτήσεων του κόσμου,  και εννέα πολίτες της Ξάνθης οι οποίοι αποτελούν το Δ.Σ. της επιχείρησης, ανιδιοτελώς φέρουν σε πέρας ένα δύσκολο έργο διοίκησης, προκειμένου η επιχείρηση να μακροημερεύει.
Στοιχειώδης σεβασμός δεν βλάπτει. Η ισοπέδωση και ο λαϊκισμός μόνο πρόσκαιρα ωφελεί, μακροπρόθεσμα ζημιώνει και ίσως ανεπανόρθωτα.
ΞΑΝΘΗ 15/2/2019
Για την ΔΕΥΑ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Μαρίνος Σδρέβανος»
 
 
 
 
Δημόσια απάντηση του συνδυασμού "Πολίτες για την Ξάνθη" μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ:
 
Οι  «Πολίτες για την Ξάνθη»  δεν θα λύσουν τα εσωτερικά προβλήματα της δικής σας  παράταξης, κύριε Σδρέβανε. Βρείτε τα μόνοι σας.
Αντιλαμβανόμαστε την πρόθεσή  σας να επιδείξετε τις «καλές σας υπηρεσίες» στον Δήμαρχο που σας τοποθέτησε στην θέση που βρίσκεστε. Δεν είμαστε, όμως, οι κατάλληλοι να λύσουμε τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές σας με την πρώην διοίκηση της ΔΕΥΑΞ. Άλλωστε ο προκάτοχός σας ήταν μέλος της δικής σας Δημοτικής παράταξης και μέχρι πρότινος και δικός σας…συναγωνιστής!
Θα ήταν πιο φρόνιμο από μέρους σας, να ενημερώσετε τους συνδημότες μας, γιατί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακόμη και  στενοί συνεργάτες και αντιδήμαρχοι της δικής σας παράταξης, καταψήφισαν τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας, του οποίου εσείς είστε  «δημιουργός», παρά να επιβεβαιώνετε τον πανικό και την ανασφάλειά σας, κρίνοντας από την ταχύτητα της απάντησής σας.
Ο στοιχειώδης σεβασμός δεν βλάπτει. Αντί να βλέπετε στον «καθρέφτη» την απαξίωση και καταψήφιση του… «έργου» σας από τα ίδια τα στελέχη και τους στενούς συνεργάτες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μας επιτίθεστε. Και μάλιστα υπονοώντας αυστηρότερα…μέτρα αν το επαναλάβουμε! Είστε υπεράνω κριτικής ή ακόμη διοικητής λόχου; Εμείς συνεχίζουμε, πάντως, να ασκούμε κριτική χωρίς φόβο …τιμωρίας και έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
•           Τρικυμία σε γλυκό νερό για τη ΔΕΥΑΞ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μήπως τελικά χρειάζεται ναύαρχος για την επιχείρηση;
•           Τι να σου κάνει κι ο στρατός ξηράς στη ΔΕΥΑΞ! Έφτιαξε κανονισμό λειτουργίας για να συνετιστεί ο κάθε απείθαρχος. Τι πειθαρχικά προέβλεψε, τι πολλαπλές τιμωρίες δια πάσα νόσο, τι ανταμοιβές στα καλά παιδιά, τι εύφημον μνεία και τιμητική άδεια, το ΑΧΑΡΙΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο δε συμφώνησε.
•           Δεν υπήρχε, λέει, πουθενά γραμμένο τι ώρα θα γίνεται η πρωινή αναφορά στη ΔΕΥΑΞ. Ούτε αν οι άδειες είναι από τον πρόεδρο ή από τη σημαία. Στους ημετέρους φυσικά.
•           Ο κανονισμός που φέρανε τελείωνε με τη διαπίστωση ότι «… από την απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος της ΔΕΥΑΞ». Ο πρόεδρος δήλωσε ότι πρόκειται για λάθος και λείπει ένα ΔΕΝ (προκαλείται κλπ). Στα επόμενα 50 δευτερόλεπτα επανήλθε λέγοντας ότι έκανε πάλι(;)  λάθος και τελικά «… προκαλείται δαπάνη κλπ» η οποία δεν μπορεί να υπολογιστεί. Όλα αυτά σε απόφαση που θέλουν να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ!
•           Άλλο πράγμα η διοίκηση του λόχου και άλλο της ΔΕΥΑΞ. Άσε που οι εργαζόμενοι μπορεί και να έχουν εύλογες αντιρρήσεις και την εργατική νομοθεσία με το μέρος τους. Ενώ ο φαντάρος τι να κάνει! Υπομονή και μετράει μέρες. Στη ΔΕΥΑΞ, όμως,  ο πρόεδρος μετράει μέρες!
•           Τελικά, ο Δήμαρχος Δημαρχόπουλος με τον Πρόεδρο Σδρέβανο φέρανε υβρίδιο κανονισμού-οργάνωσης (2 σε 1) για να αποφύγουν την αδυναμία της απόλυτης πλειοψηφίας. Και τι κατάφεραν; ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.  Εύγε!
•           16 Κατά, 10 Υπέρ και 3 (της παράταξης του δημάρχου) που έφυγαν νωρίς.
•           Όταν το έχεις με τις ψηφοφορίες, δε σταματάς  μπροστά σε κανένα εμπόδιο, ούτε στον κατήφορο.
•           Ο Δήμος Ξάνθης όμως  τι φταίει;    
•           Αν πράγματι θέλανε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της ΔΕΥΑΞ γιατί δεν φτιάξανε κανονισμό από το 2014 και τον φέρανε άρον άρον και προχείρως σε προεκλογική περίοδο;
•           Μήπως τελικά ο στόχος είναι να φοβηθούν οι εργαζόμενοι, να τιμωρηθεί και κάποιος παραδειγματικά, ώστε να στείλει πολλαπλά μηνύματα το «αφεντικό» και μετά από 3 μήνες, ας μην εγκριθεί η απόφαση;
•           Είναι λιγοστά τα ψηφαλάκια Άρη! Ποιος θα τα πρωτοπάρει;
(κλείσαμε με ρίμα)
Γιώργος Χατζηθεοδώρου

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά