Η ζωγραφική του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη. Η έκθεση που δίνει σε όλους του επισκέπτες δωρεάν, πιστά αντίγραφα.

 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019,  στο Ι.Θ.Τ.Π., του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Γ. Δρεμσίζης,  οι αντιδήμαρχοι Θ. Ηλιάδης, Μ. Λομβαρδέας, καθώς και  ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σ. Γουναρίδης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος  Κ. Κουρτίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μ. Πατεράκης, παρόντες, έδωσαν το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης που η πρωτοβουλία του Ι. χατζηευφραιμίδη αποπνέει,  με την ιδέα  η έκθεση να  αποτελέσει την αφετηρία για τη θεσμοθέτηση μιας ετήσιας έκθεσης εικαστικών στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, με βασικό στόχο την προσφορά για πολιτιστικό και κοινωνικό σκοπό.

‘Η Έκθεση ζωγραφικής του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας μακράς σειράς εκθέσεων κοινωνικού χαρακτήρα’, υπογραμμίζει το Ίδρυμα καθώς το πρόσημο είναι κοινωνικό, όμως- όπως εξήγησε αναλύοντας το σκεπτικό ο ίδιος ο κ. Χατζηευφραιμίδης- τα οφέλη θα είναι πολλαπλά:

θα ενισχυθούν σύλλογοι και φορείς της Ξάνθης που προσφέρουν έργο, θα γνωρίσουν τους δημιουργούς της περιοχής στοχευμένοι επισκέπτες τονώνοντας έτσι  τις Θ.Λ.Ε, την επισκεψιμότητα στην περιοχή  αλλά και την τοπική οικονομία - σ.σ: ήδη για την έκθεση του κ. Χατζηευφραιμίδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από σχολεία και συλλόγους από όλη τη χώρα, μέσω του Ι.Θ.Τ.Π, γνωστοποιεί- και θα προβληθεί το έργο των αξιολογότατων εικαστικών της Ξάνθης.

Ο κ. Χατζηευφραιμίδης εστίασε στον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης θυμίζοντας κάτι αντίστοιχο που το 2011 είχε οργανωθεί στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης σε συνεργασία του ιδίου και του Λυκείου Ελληνίδων, μια διοργάνωση που καθιέρωσε τότε το κοινωνικό λαχείο.

Τώρα επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί η ‘Κοινωνική Προσφορά’, η οποία ξεκινά με τη δωρεά δυο πινάκων στο σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης ‘Ο Άγιος Στυλιανός’.

Τα αυθεντικά έργα είναι δημιουργίες με λάδι σε τελάρο με καμβά που προορίζονται  για έκθεση και όχι για πώληση. 

Πίνακες σε τελάρο με καμβά, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών πινάκων, δίδονται  δωρεάν στους υποστηρικτές.

Στους επισκέπτες δίδονται δωρεάν αντίγραφα των αυθεντικών πινάκων 20x30εκ., καθώς και μόνο με την επίσκεψή τους στην έκθεση θεωρούνατι υποστηρικτές της.

Τα έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των ακόλουθων συλλόγων και φορέων:

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Σωματείο ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος “Αδέσποτοι Φίλοι”              

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Ξάνθης

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΣΕΚΕ Α.Ε. στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Διάρκεια:  2/3 ως 22/3.

Ώρες Λειτουργίας: Πρωί, 09:00-14:00 (κατόπιν συνεννοήσεως) | Απόγευμα, Δευτέρα-Παρασκευή, 18:00-21:00.

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Καρναβάλι
Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά