Παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης του Ι.Χατζηευφραιμίδη στο Ι.Θ.Τ.Π μέχρι τις 28 Μαρτίου/ Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου για την κοινωνική προσφορά

Πάνω από 2.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και πάνω από 1.000 στήριξαν την πρωτοβουλία του δημιουργού να στηριχθούν οικονομικά σύλλογοι και φορείς της Ξάνθης με αναμφισβήτητη προσφορά προς την τοπική κοινωνία και να θεσμοθετηθεί η ‘κοινωνική προσφορά’ στα πρότυπα του ‘κοινωνικού λαχείου’, το οποίο επίσης με πρωτοβουλία του κ. Χατζηευφραιμίδη θεσμοθετήθηκε πριν λίγα χρόνια.

Στόχος είναι να θεσμοθετηθεί μια ετήσια έκθεση εικαστικών, νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών, με βασικό στόχο την προσφορά για πολιτιστικό και κοινωνικό σκοπό. Η έκθεση του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη αποτελεί την αρχή μιας μακράς σειράς εκθέσεων κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Χατζηευφραιμίδης, ενημέρωσε για την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 28 Μαρτίου, τονίζοντας ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα και η ανταπόκριση των συμπολιτών για τον κοινωνικό σκοπό, οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθύμισε τους συλλόγους των οποίων η δράση θα στηριχθεί οικονομικά, υπογραμμίζοντας ότι και άλλοι σύλλογοι μπορούν να προστεθούν εφόσον το επιθυμούν.

Στους επισκέπτες της έκθεσης δίδονται δωρεάν πιστά αντίγραφα των πινάκων καθώς τα αυθεντικά έργα προορίζονται για έκθεση και όχι για πώληση.

Ο κ. Χατζηευφραιμίδης υπενθύμισε ότι δωρίζει δυο πίνακες του στο Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης ώστε να ξεκινήσει η δημιουργία της ‘κοινωνικής προσφοράς’ και κάλεσε όσους συνδημότες/σες δεν επισκέφθηκαν ακόμη την έκθεση να προσέλθουν, να δουν τα έργα, να ενημερωθούν από τον ίδιο για το σκοπό της έκθεσης και για τη δράση των συλλόγων.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:00 με 21:00 , και πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία του Ι.Θ.Τ.Π.

Ακούστε τον κ. Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά