«Το Μεγάλο Βόδι». Το Παριζιάνικο μπιστρό στην "Όμορφη Πόλη 89,9"

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Michael Hollinger :
Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό, «Το Μεγάλο Βόδι»

από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 9 το βράδυ

Προσκεκλημένες στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης η Σκηνοθέτης του έργου Μυρσίνη Λαντζουράκη και οι δύο επαγγελματίες ηθοποιοί από την Ξάνθη του "Ανατολικά του Νέστου" Βασίλης Λειβαδίτης και Πολυξένη Καρακατσάνη που παίζουν στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στην παράσταση.

Το σύγχρονο αυτό έργο, οι δυσκολίες των επαγγελματιών της Τέχνης στην Περιφέρεια, το εξαιρετικό υλικό και οι συγκινήσεις από τα υπαρξιακά που μπαίνουν σε πρότο πλάνο στην παράσταση ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε.

Ακούστε:Παρίσι, 1961. Ένας εκατομμυριούχος Αμερικάνος, πρώην ιδιοκτήτης εφημερίδας, καταφθάνει στο ιδιωτικό του μπιστρό στο Παρίσι, μετά το τελευταίο του ταξίδι στη Μαδρίτη- ένα ταξίδι προσκύνημα στη μνήμη του Χέμινγουεϊ. Το μπιστρό «Le grand beuf» ή «Το μεγάλο βόδι», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, αποτελεί το σημείο εκκίνησης των υπαρξιακών αναζητήσεων έξι ανθρώπων.
Μέσα από την αλληγορία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του καθήκοντος, τα βιώματα τους γίνονται ιστορίες, η λογοτεχνία μπερδεύεται με τη ζωή και το παράδοξο καταλήγει να μοιάζει ως μια απόλυτα ρεαλιστική εκδοχή.
Σ’ ένα τραπέζι, απομονωμένο μέσα στις κλειστές πόρτες του μπιστρό, θα σερβιριστούν εφτά άδεια πιάτα. Μια γαστριμαργική πανδαισία από επίθετα κι επιρρήματα. Ένα μείγμα υπαρξιακής φάρσας, με φίνο γαρνίρισμα Πιντερικής «κωμωδίας της απειλής». Άραγε οι πεινασμένοι είναι καταδικασμένοι να μείνουν πεινασμένοι;


Μετάφραση: Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστίνα Παπαδάκη

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Μουσική: Μαρίνος Τόκας
Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς

Παίζουν:

Καρακατσάνη Πολυξένη
Κοντός Δημήτρης
Λειβαδίτης Βασίλης
Παναγιωτίδου Βούλα
Πιτιλάκη Ασπασία
Λαντζουράκη Μυρσίνη

Παραστάσεις θα δοθούν καθημερινά από την Τρίτη 26 έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30).

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 25310-37770

Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά