Η Παρέλαση. Η Όμορφη Πόλη στη διπλή Γιορτή της 25ης Μαρτίου. Αφιέρωμα στη Μεγάλη Ημέρα.

Το Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης συνεχίζοντας την πορεία ηχογραφήσεων εκπομπών λόγου για μεγάλα γεγονότα της Ιστορίας και της Κοινωνίας, θα τιμήσει την 25η Μαρτίου με δύο εσωτερικές παραγωγές της  "Όμορφης Πόλης 89,9".

Η πρώτη παραγωγή θα μεταδοθεί στις 10:05 με τον Θανάση Μουσόπουλο να μιλά για το 1821 και τη Θράκη.

Η δεύτερη παραγωγή θα μεταδοθεί στις 11.07 με τον Χρήστο Κοσμά και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου να επιχειρούν μια ιστορική αναδρομή στη μεγάλη ημέρα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Ξάνθη.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ώρα 07:00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ΄Σ.Σ και του Δήμου Ξάνθης.

Ώρα 8:30 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας . Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Γεώργιο Καραγεωργίου, εκπαιδευτικό του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Ώρα 11:00 π.μ. Λιτή δεξίωση από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Ώρα 11:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.

Ώρα 12:00  Παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, Συλλόγων, Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ώρα 18:10 Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά