Ασημένιο βραβείο για το 2ο Δημοτικό Ξάνθης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Η εκπαιδευτικός κ.Ελένη Ακάμπαλη, μιλά για τη συνεργασία του σχολείου με την "Όμορφη Πόλη 89,9" σε καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδήγησε στη βράβευση του σχολείου

 

Τις εμπειρίες των μαθητών/ τριών του 1ου τμήματος της  ΣΤ’ τάξης, της περσυνής χρονιάς,  του 2ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους σε καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το European School Radio και βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό Education Leaders Awards 2019, μετέφερε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η υπεύθυνη για το πρόγραμμα εκπαιδευτικός, κ. Ελένη Ακάμπαλη.

Τα παιδιά κλήθηκαν να ετοιμάσουν ραδιοφωνικές εκπομπές, δικής τους παραγωγής και τεχνικής επεξεργασίας, αλλά και να τις εκφωνήσουν στο διαδικτυακό ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο.

Η στήριξη του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης και η αγαστή συνεργασία για μήνες με την ομάδα του σχολείου ώστε να ετοιμαστεί και να παρουσιαστεί ένα καθ’ όλα άρτιο αποτέλεσμα, αναγνωρίστηκαν από το σχολείο, την κ. Ακάμπαλη και  την ομάδα, οι οποίοι επεφύλαξαν για το ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης μια μεγάλη έκπληξη: την αναγραφή πάνω στην πλακέτα του βραβείου αυτής της συνεργασίας!

Ο διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου, κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου, καθοδήγησε την ομάδα, η οποία χωρίστηκε σε παραγωγούς-δημοσιογράφους και τεχνικούς, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής και παρουσίασης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Η απίστευτα επιμελημένη δουλειά-από πλευράς έρευνας των αντικειμένων των ενοτήτων που αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα ίδια τα παιδιά- της ομάδας υπό την καθοδήγηση της κ. Ακάμπαλη, αλλά και το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα ‘Οικολογικές Αναζητήσεις για τις Περιβαλλοντικές και Κλιματικές Αλλαγές’, οδήγησαν τελικά στη βράβευση τους.

Η κ. Ακάμπαλη μοιράστηκε σήμερα με τους ακροατές μας στιγμές από το όμορφο αυτό ραδιοφωνικό ‘ταξίδι’,  αναφέρθηκε στη συνεργασία με το δημοτικό ραδιόφωνο, ενημέρωσε για το πως εργάστηκε η ομάδα και πόσο επηρέασε τα παιδιά η ραδιοφωνική εμπειρία οξύνοντας την κριτική τους σκέψη και δεσμεύθηκε , αμέσως μετά το τέλος της προεκλογικής περιόδου και τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, να φιλοξενηθεί η τρομερή αυτή ομάδα στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για μια ακόμη ραδιοφωνική εκπομπή! Αυτή τη φορά για να μας εξιστορήσουν την εμπειρία τους ως βραβευμένοι πια ραδιοφωνικοί παραγωγοί !

Για την τελετή απονομής το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης , επισημαίνει τα παρακάτω:

«Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μαζί με την εκπαιδευτικό του σχολείου μας παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι ενώ παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.


Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Η τάξη του σχολείου βραβεύτηκε για τις δράσεις της κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς μα θέμα τις Οικολογικές Αναζητήσεις για τις Περιβαλλοντικές και Κλιματικές Αλλαγές και ειδικότερα για τη συνεργασία της στα πλαίσια καινοτόμου προγράμματος  με το European School Radio και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης όπου παρουσίασαν σειρά εκπομπών με το σχετικό θέμα».

Ακούστε την κ. Ελένη Ακάμπαλη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά