Ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ, Α.Αντωνιάδης, για το εκλογικό αποτέλεσμα: τοπικά επιβεβαιωθήκαμε και εκλέξαμε βουλευτή, πανελλαδικά ή θα εξελιχθούμε ή θα αφανισθούμε!

 

Επιβεβαιώθηκε η δημόσια εκφρασμένη πεποίθηση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Ξάνθης –και υποψήφιου βουλευτή με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ- κ. Ανέστη Αντωνιάδη, ότι η σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ. διέθετε δυναμική εκλογής βουλευτή με την είσοδο του Μπαράν Μπουρχάν στη Βουλή.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών , ο κ. Αντωνιάδης, υπενθυμίζει τις δημόσιες προεκλογικές τοποθετήσεις του στις οποίες εξηγούσε γιατί στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το ΚΙΝ.ΑΛ κατέβαινε με αξιώσεις για τη διεκδίκηση έδρας στην Ξάνθη και αποκαλύπτει πως επτά μήνες πριν τις εκλογές συνομιλώντας για τη σύνθεση του τοπικού ψηφοδελτίου με τον κ. Χριστοδουλάκη, κατέληξαν στα πρόσωπα εκείνα που προσέδιδαν την απαραίτητη δυναμική για το θετικό αποτέλεσμα.

Συνεχάρη τον Μπαράν Μπουρχάν για την εκλογή του όπως και τους άλλους δυο βουλευτές του Νομού, κ.κ. Σ.Τσιλιγγίρη από τη Ν.Δ και Χ.Ζεϊμπέκ από το ΣΥΡΙΖΑ, ευχαρίστησε από καρδιάς τους Ξανθιώτες/σες που στήριξαν την υποψηφιότητα του και σημείωσε ότι προχώρησε ήδη στην ‘αποκωδικοποίηση’ των αποτελεσμάτων σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του, η οποία και για τον ίδιο ήταν πρωτόγνωρη αφού πρώτη φορά ‘εκτέθηκε’ στη μάχη του σταυρού.

Δεν έκρυψε όμως τον προβληματισμό του για τη δυναμική του ΚΙΝ.ΑΛ σε εθνικό επίπεδο αφού ο στόχος του διψήφιου ποσοστού δεν επετεύχθη. Στις εκλογές της Κυριακής, τόνισε, κρίθηκαν και οι πολιτικές επιλογές που αποφασίσθηκαν κατά την  προεκλογική περίοδο ενώ και η διαρκής αποψίλωση στελεχών του κόμματος με απορροφήσεις τους είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Ν.Δ , συνεχίζονται και μετεκλογικά –σ.σ: Χρυσοχοϊδης-Μενδώνη διαγράφηκαν χθες από το ΚΙΝ.ΑΛ γιατί αποδέχθηκαν συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση- εκτιμώντας ότι όλα τα παραπάνω θα δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις, για να καταλήξει: ‘’η θα εξελιχθούμε ή θα αφανισθούμε’.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά