Χουσεϊν Ζειμπέκ:’ θα δώσουμε τη μάχη για την Ξάνθη και την κοινωνία από την αντιπολίτευση/ Αυτή θα είναι η τελευταία κοινοβουλευτική μου θητεία’

 

Αυτή η κοινοβουλευτική θητεία θα είναι η τελευταία για τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν. Το αποκάλυψε ο ίδιος, εξηγώντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Εκτιμά ότι μετά από επτά χρόνια στα έδρανα της Βουλής , μετά από πέντε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις – εκλέγεται βουλευτής Ξάνθης με το ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, δυο εκλογικές αναμετρήσεις το 2012 , δυο επίσης το 2015 και οι εκλογές της Κυριακής- αυτή η κοινοβουλευτική θητεία θα είναι για αυτόν η τελευταία γιατί πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί χώρος και χρόνος στα νεότερα στελέχη του κόμματος.

Αυτή όμως η κοινοβουλευτική του θητεία θα είναι, δεσμεύεται, δυναμική ώστε να μην χαθούν όλα όσα με κόπο μέσα στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνία αλλά και για να μην επιστρέψει η χώρα, υπογραμμίζει, σε νέες μνημονιακές περιπέτειες.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής για το ΣΥΡΙΖΑ  , ο κ. Ζεϊμπέκ, εκτιμά ότι ο περιορισμένος χρόνος εκτός μνημονίων για την πρώην κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, δεν επέτρεψε στην κοινωνία να ‘εισπράξει’ τα θετικά μια μεγάλης και πολλές φορές επίπονης κυβερνητικής προσπάθειας ενώ και η συμφωνία των Πρεσπών δεν ‘επικοινωνήθηκε’ όπως θα έπρεπε στην κοινωνία. Υπήρξαν προβλήματα, εκτιμά, στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας επίσης ότι συνέβαλλαν στη μη ορθή ενημέρωση της κοινωνίας και κάποια πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, τονίζοντας ότι η τοπική κοινωνία αναγνώρισε το έργο που επιτελέστηκε και το επιβράβευσε με την ψήφο της, ευχαριστώντας τους Ξανθιώτες.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας με στοχευμένες δράσεις στον πρωτογενή τομέα και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με παράλληλη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πληθυσμιακών ομάδων, δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί, όμως από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης- τη δυναμική της οποίας, είπε,  γνωρίζει πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ- θα προωθηθεί γιατί είναι αναγκαία για την Ξάνθη και μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τις μνημονιακές πλέον απαγορεύσεις.

Ακούστε τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκλογές 2012
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά