Ο Άνθιμος Κυρλίδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. 2ο Αντάμωμα Απανταχού Λυκοδρομιτών

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου Ξάνθη κ. Άνθιμος Κυρλίδης, μίλησε σήμερα στην Ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης με την ευκαιρία του 2ου Ανταμώματος των Απανταχού Λυκοδρομιτών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στις 11:00 στο Λυκοδρόμιο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν στελέχη της ΣΕΚΕ Α.Ε και της καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης για την καλλιέργεια του καπνού στην ορεινή περιοχή, όπως σημείωσε ο κ. Άνθιμος Κυρλίδης και ταυτόχρονα θα γίνει η προβολή μικρής ταινίας όπου θα έχουν την ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να θυμηθούν την ιστορία του χωριού προσωποποιημένη, με αναμνήσεις κατοίκων,  που τα δύσκολα αλλά όμορφα χρόνια του παρελθόντος με την ενέργεια, την εργασία τους και τα όνειρά τους,  έδιναν ζωή στον τόπο.

Ο Άνθιμος Κυρλίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο για μια σειρά ενεργειών που βοήθησαν το Λυκοδρόμιο, ευχήθηκε αυτή η δημιουργική συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον με τη νέα Δημοτική Αρχή και αναφέρθηκε στην πολύτιμη αρωγή του Μιχάλη Σπανίδη για τα δρώμενα στο Λυκοδρόμιο.

Με την  ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου απαρίθμησε τις εργασίες ανάδειξης του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης που γίνονται στον χώρο, με την βοήθεια του δραστήριου εφημέριου π. Θεόφιλου Γκαράνη που ζει μόνιμα στον οικισμό και νοιάζεται δημιουργικά για όλους του κατοίκους.

Η αξιοποίηση του έμψυχου υλικού των ανθρώπων του Λυκοδρομίου μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά, σημείωσε ο πρόεδρος και έκανε συνολικές προτάσεις προβολής και ενεργοποίησης για όλη την περιοχή 

Ακούστε τον:

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος  Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά