Ο μηνιαίος ραδιοφωνικός απολογισμός της Ε.Α.Α.Σ. Ξάνθης στο δημοτικό ραδιόφωνο από τον πρόεδρο κ. Γ.Γεωργιάδη

Η συγκινητική ανταπόκριση των συμπατριωτών μας σε Θράκη και Ελλάδα,  των ομογενών μας αλλά των συλλόγων και φορέων στην έκκληση της Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης να συνδράμουν, άλλος από το υστέρημα άλλος από το πλεόνασμα, ώστε να καλυφθούν ανάγκες σχολείων στα οποία φοιτούν παιδιά της εθνικής ελληνικής ομογένειας της Βορείου Ηπείρου  –συνολικά επτά σχολεία , δημοτικά και Γυμνάσια- ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα στα οποία εστίασε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, στη σημερινή του συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου.

Ευχαρίστησε όσους και όσες συνέδραμαν μέχρι τώρα δίνοντας τη δυνατότητα να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος  των αναγκών που τα ίδια τα σχολεία ζήτησαν δια των διευθυντών τους και κάλεσε όσους συμπολίτες δύνανται και επιθυμούν να προσφέρουν, να το πράξουν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Υπενθύμισε ότι το φετινό προσκύνημα στους άταφους ήρωες στη Β. Ήπειρο, θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου και κάλεσε όσους επιθυμούν να συνταξιδέψουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 10/9/2019 –σ.σ: καταθέτοντας την προκαταβολή των 50 ευρώ για το ξενοδοχείο- καθώς στο ένα από τα δυο λεωφορεία, αυτό της Ξάνθης υπάρχουν κενές θέσεις. Έχουν κλείσει όλες οι θέσεις του λεωφορείου που αναχωρεί από Αθήνα.

Κάλεσε για μια ακόμη φορά τους συγγενείς – μέχρι και τρίτου βαθμού- των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών στα πεδία μαχών της Β. Ηπείρου, να δώσουν δείγμα DNA στα στρατιωτικά νοσοκομεία ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Ενημέρωσε για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται η διακρατική συμφωνία για την εκταφή των σορών από ομαδικούς τάφους και τους ενταφιασμούς που γίνονται , με τελευταία περίπτωση αυτή του ενταφιασμού 85 σορών στην Κλεισούρα.

Γνωστοποίησε ότι ο επόμενος εκκλησιασμός στους Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια είναι για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Μύκη, στις 23 και 24 Αυγούστου, ανάδοχος του παρεκκλησίου είναι η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών και ακολουθεί , στις 9 Σεπτεμβρίου, ο εκκλησιασμός στο παρεκκλήσι των Αγίων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με ανάδοχο την Ε.Α.Α.Σ Ξάνθης.

Τέλος, σχολίασε την επικαιρότητα των ημερών εστιάζοντας στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Άμυνας περί μη αύξησης της στρατιωτικής θητείας, θέμα στο οποίο ο ίδιος πολλές φορές και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί, επιχειρηματολογώντας για τους λόγους που θα πρέπει να αυξηθεί η θητεία.

Ακούστε τον κ. Γ.Γεωργιάδη.

 

Τοπικά