Ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας μιλά για την ‘Αντιστάρ’ Κάκια Κοντοπούλου και καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του την Κυριακή

Οι ρόλοι που κλήθηκε να ερμηνεύσει στην μεγάλη σκηνή της ζωής , η ηθοποιός Κάκια Κοντοπούλου ξεπερνούν σε ένταση, πάθος και αγωνιστικότητα τους ρόλους που την καθιέρωσαν στο θέατρο. Και σε αυτό το σενάριο, των αλλεπάλληλων δυνατών ρόλων που κλήθηκε να ερμηνεύσει στη ζωή της δεν είχε καν τα περιθώρια της πρόβας.

Μια μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου που υπηρέτησε την τέχνη της πλάι σε ογκόλιθους της εποχής της με ανεξίτηλο στο στίγμα της παρουσίας τους μέχρι και σήμερα: Μ.Κοτοπούλη, Σ.Βέμπο, Γ.Βασιλειάδου, Ρ.Βλαχοπούλου, Ο.Μακρής, Β.Αυλωνίτης, Κ.Χατζηχρήστος, Κ.Βουτσάς, Μ.Καραγιάννη κ.α.

Ήταν η στάση της απέναντι σε μια ζωή με δύσκολες καταστάσεις από παιδούλα ακόμη και μέχρι σήμερα, στα 88 της χρόνια, να στέκεται αγέρωχη και να παλεύει κόντρα στους καιρούς -τολμηρή παιδούλα στην κατοχή, νεαρή επαναστάτρια και ταγμένη στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, λαμπερή πρωταγωνίστρια, ερωτευμένη γυναίκα που βίωσε το ανείπωτο δράμα της απώλειας, δυνατή γυναίκα που κλείνει το μάτι στη φυσική φθορά- που γοήτευσαν το δημοσιογράφο  Γιάννη Βίτσα και ‘γεννήθηκε’ η ‘ΑΝΤΙΣΤΑΡ’: η μυθιστορηματική βιογραφία βασισμένη στη ζωή της Κάκιας Κοντοπούλου.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Γιάννης Βίτσας μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου για το βιβλίο, την Κάκια Κοντοπούλου αλλά και για τις νέες του συγγραφικές δουλειές που σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Παράλληλα κάλεσε τους Ξανθιώτες/σες στην παρουσίαση του βιβλίου ‘Η ΑΝΤΙΣΤΑΡ’ που θα γίνει στην Ξάνθη την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 19:00, στο καφέ-μπαρ konserva.

Ακούστε το Γ.Βίτσα.

 

Τοπικά