Παρέμβαση του συμπολίτη κ. Γ.Σιαμίδη για την κλιματική αλλαγή

Τον προβληματισμό αλλά και τις γνώσεις του από την μελέτη δεκαετιών-παρακολουθεί, δήλωσε, το όλο θέμα από τη δεκαετία του 1980-  του φαινομένου του θερμοκηπίου και των τωρινών δραματικών αλλαγών που παρουσιάζονται στις κλιματολογικές συνθήκες σε όλο τον πλανήτη, κατέθεσε με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο συμπολίτης, κ. Γιάννης Σιαμίδης.

Υπενθύμισε πως από τη θεωρητική- για το ευρύ κοινό- συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, φτάσαμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις του φαινομένου στις  ημέρες μας.

Παρουσίασε δημοσιοποιημένα επιστημονικά στοιχεία για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη καθώς και τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, εκτίμησε ότι είναι εμφανής η ανθρώπινη δραστηριότητα , επιχείρησε να εξηγήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά χειμώνα-καλοκαίρι ανά την υφήλιο αλλά και την περίπτωση της Ελλάδας.

Τέλος, παρουσίασε παραδείγματα από τη διαχείριση του προβλήματος σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και εστίασε στην πολιτική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τους ηγέτες του πλανήτη.

Ακούστε την παρέμβαση.

 

Τοπικά