Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Ξάνθη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Στρατηγείο του Δ΄Σώματος Στρατού, σήμερα  Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019.

Ο Υπουργός έφτασε  το πρωί αεροπορικώς στην περιοχή και  στις 10:00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του στις εγκαταστάσεις του Δ΄ΣΣ στην Ξάνθη συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ.

Λίγο αργότερα έλαβε ενημέρωση στην αίθουσα Ενημερώσεων του ΔΣΣ από τα στελέχη του σώματος, που διήρκεσε περίπου μία ώρα και εξερχόμενος δήλωσε οτι, έλαβε μια πλήρη ενημέρωση από το Στρατηγείο του Δ΄ΣΣ προκειμένου να γνωρίζει τα θέματα και τα προβλήματα του Σώματος έτσι ώστε να ανταποκριθεί στη λύση τους. Το Δ' ΣΣ δήλωσε, διασφαλίζει σε καιρό ειρήνης, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα στη δραστηριότητά του, την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια της Θράκης και εγγυάται με την μεγάλη αποτρεπτική του ισχύ την αποτελεσματική αντίδραση απέναντι σε κάθε είδους απειλή και επιβολή των εθνικών μας δικαίων και των κυριαρχικών μας συμφερόντων.

Ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στη στρατιωτική διοίκηση του Σώματος και στην  ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε οτι ως καθήκον του είναι ως πολιτική ηγεσία  με τον όποιο τρόπο χρειαστεί να συνδράμει στο έργο τους. Ακούστε:

Λίγο νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε συγχαρητήρια για την πράξη του, στον Λοχία Γκιαουράκη του Δ' Σώματος Στρατού,  που πριν από μερικές  ημέρες  έσωσε έναν συμπολίτη μας που κινδύνεψε να πέσει στο κενό από μπαλκόνι τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στο κέντρο της Ξάνθης. Ο Υπουργός,  απευθυνόμενος στον Λοχία Γκιαουράκη είπε ότι νιώθει υπερήφανος που ένα μέλος της κοινωνίας του Δ΄ΣΣ αξιοποιώντας την εκπαίδευση που έλαβε από την μονάδα του, είχε την ετοιμότητα, την ψυχραιμία, το θάρρος και την αποφασιστικότητα να ανταποκριθεί σε λίγα, κρίσιμα δευτερόλεπτα στην ανάγκη που είχε ο συμπολίτης μας και τελικά να του σώσει τη ζωή.

Θυμίζουμε ότι συμπολίτης μας από λάθος και ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του,  βρέθηκε να αιωρείται κρεμασμένος με τα χέρια του από τα κάγκελα του μπαλκονιού, καλώντας σε βοήθεια. Ο Λοχίας που άκουσε την κλήση λειτούργησε άμεσα,  αξιοποιώντας τα λίγα δευτερόλεπτα που θα είχε τη δυνατότητα ο συμπολίτης μας να αντέξει το βάρος του σώματός του με τα χέρια του και κερδίζοντας χρόνο έσπασε την εξώπορτα της πολυκατοικίας, στη συνέχεια έσπασε την είσοδο της οικίας,  εντοπίζοντάς την στον τρίτο όροφο, βγήκε στο μπαλκόνι συγκρατώντας τον συμπολίτη μας και αμέσως μετά με τη συνδρομή και άλλων πολιτών, τον ανέβασαν στο μπαλκόνι. Λίγο αργότερα ο συμπολίτης μας υπέστη καρδιακό επεισόδιο και ο Λοχίας Γκιαουράκης άμεσα προχώρησε σύμφωνα με το πρωτόκολλο της εκπαίδευσής του σε Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Ο συμπολίτης μας σε περίπου δύο λεπτά ανταποκρίθηκε και επανήλθε και αμέσως μετά παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Ακούστε τον Λοχία Γκιαουράκη:

 

Στη συνέχεια μεταβαίνοντας στο Στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη» ο Υπουργός παρακολούθησε  τακτική άσκηση με στράτευμα και πραγματικά πυρά.

 

Το μεσημέρι ο υπουργός θα αναχώρησε  για το στρατόπεδο «Καρακώστα» και θα γευματίσει στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας.

Σημειώνουμε οτι,  μετά την υποδοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Δ΄Σώμα Στρατού και λίγο πριν την ενημέρωση, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη,  ο οποίος διαβεβαίωσε οτι, ο Δήμος Ξάνθης και η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Δ΄Σώματος Στρατού, συνδράμονταςστα πλαίσια του  το θεσμικού του ρόλου,  στο Σώμα.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά