Διευρύνονται και εμπλουτίζονται τα τμήματα του Εργαστηρίου του Θεάτρου Ανατολικά του Νέστου/ Ξεκίνησαν οι εγγραφές./ Π.Καρακατσάνη-Β.Λειβαδίτης στο δημοτικό ραδιόφωνο

Ακόμη μία χρονιά δημιουργίας ξεκινά στο εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και νέα μαθήματα.

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 2019,  ξεκίνησαν  οι εγγραφές για τη νέα χρονιά. Στο εργαστήρι λειτουργούν τμήματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Οι υπεύθυνοι του Θεάτρου Ανατολικά του Νέστου, κ. Πολυξένη Καρακατσάνη και κ. Βασίλης Λειβαδίτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, έδωσαν πληροφορίες για το σύνολο των τμημάτων,  για τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές,  για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε τμήματος και εξήγησαν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της θεατρικής παιδείας στις μικρές ηλικίες.

Παράλληλα γνωστοποίησαν ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παιδική παράσταση ‘Πινόκιο’- σε μια σύγχρονη διασκευή που το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου είχε ανεβάσει στο χώρο του, πριν από περίπου πέντε χρόνια, εκπλήσσοντας ευχάριστα το θεατρόφιλο κοινό της πόλης- η οποία θα παρουσιαστεί στα σχολεία της περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο είναι:

Α. Προσχολικό τμήμα θεάτρου: Με όχημα την κίνηση   και τη φαντασία, τα παιδιά ταξιδεύουν σε παραμύθια και ιστορίες , έρχονται σε επαφή με τον μαγικό  κόσμο του θεάτρου, εκφράζονται και δημιουργούν.

Β. Παιδικό τμήμα θεάτρου:  Με παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές θεάτρου και κίνησης , θέτουμε τις βάσεις για μια ουσιαστική γνωριμία με τη θεατρική τέχνη.

Γ. Εφηβικό τμήμα θεάτρου: Φωνητικές ασκήσεις, ορθοφωνία, σωματική έκφραση, σύνθετοι ομαδικοί αυτοσχεδιασμοί , γνωριμία με θεατρικά κείμενα και υποκριτικές φόρμες συμβάλλουν  στην αξιοποίηση του δυναμικού του κάθε μαθητή και τη δημιουργική συνεργασία της ομάδας.

Δ. Τμήμα ενηλίκων: Απευθύνεται σε ενηλίκους όλων των ηλικιών που θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο , να επικοινωνήσουν και να συνδημιουργήσουν, σε ένα ζωντανό χώρο έκφρασης και  πειραματισμού.

Εργαστηριακό τμήμα : Οι μαθητές, μέσα από μαθήματα  με εξειδικευμένους δασκάλους, έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, το σώμα και τη φωνή τους, να  έρθουν σε επαφή με διάφορες υποκριτικές φόρμες και τεχνικές θεάτρου.

Συγκεκριμένα, διδάσκονται  υποκριτική , αυτοσχεδιασμός , σωματική έκφραση, ”σύγχρονη Φωνητική τοποθέτηση και ορθοφωνία”, το θεατρικό σώμα συναντά την performance΄”, ”Ροη-Σώμα- Κίνηση”.

Τμήμα παράστασης: Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τη σύνθετη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας θεατρικής παράστασης, μπορούν να συμμετέχουν  στην ομάδα που μετά από επίμονες, επίπονες, πολύμηνες πρόβες, θα μπορέσει να βιώσει  τη μοναδική σκηνική εμπειρία.

Εργαστήρι κωμικών αυτοσχεδιασμών (IMPROV): To Improv (κωμικοί θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί) είναι ένα θεατρικό είδος που βασίζεται αποκλειστικά στον αυτοσχεδιασμό. Στοχεύει στην δημιουργία σκηνών από το μηδέν, χωρίς κανένα σενάριο και τίποτα προκαθορισμένο, όπου τα πάντα δημιουργούνται  για μία μοναδική φορά στην σκηνή, και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το μάθημα είναι μια βιωματική διαδικασία,  με πολύ διασκέδαση και παιχνίδι.

Διδάσκουν :

-Πολυξένη Καρακατσάνη, παιδαγωγός-ηθοποιός. (πτυχιούχος Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών, Ανωτέρας σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη)

-Βασίλης Λειβαδίτης, ηθοποιός. (Πτυχιούχος Ανωτέρας σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη)

-Αποστόλης Μπαχαρίδης, ηθοποιός.  (απόφοιτος Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος)

-Απόστολος Δήμου,  καθηγητής σύγχρονης φωνητικής τοποθέτησης. ( Classical jazz pianist, Music  Composer and Arranger, ανώτερα θεωρητικά κλασσικής μουσικής, Jazz Harmony, σύγχρονη φωνητική τοποθέτηση και ορθοφωνία)

-Κρυσταλία Γρηγόρη , χορογράφος-δασκάλα χορού.  ( απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού ”Ραλλού Μάνου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MFA Dance Choreography: Master of Fine Arts)

-Στέλλα Γκρήγκοβιτς θεατροπαιδαγωγός. ( Master of Arts (MA), Θεατροπαιδαγωγική, Τμήμα Παραστατικών Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Βερολίνου (UDK))

Παναγιώτης Κούδας , Κωμικός.  ( Stand up comedy, διδασκαλία Ιmprov σε Ξάνθη , Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θες/νίκη, Αθήνα)

Εγγραφές καθημερινά 10.00-13.00 και 18,00-20.00 στο χώρο του θεατρικού εργαστηρίου, στην οδό Βελισσαρίου 26 .

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973498913, 6948180583.

Ακούστε τη συνέντευξη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά