Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Η αποτύπωση της εικόνας των εργασιακών δεδομένων στο Νομό Ξάνθης αλλά και στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής στην πρόσφατη σύσκεψη των προέδρων των Εργατικών Κέντρων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπως τη μετέφερε στην ενημερωτική εκπομπή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, προκάλεσαν το ενδιαφέρον δυο συμπολιτών μας, των κ.κ. Γιάννη Σιαμίδη και Λάμπη Καϊτεζίδη.
Ο κ. Καϊτεζίδης επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει τρόπο διεκδίκησης το εργατικό κίνημα και να εστιάσει στο πως μπορεί να κερδίσει τη συμμετοχή των πολιτών, είτε εργάζονται είτε είναι άνεργοι, ώστε οι όποιες προσπάθειες του στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων για την τοπική κοινωνία , όπως το δικαίωμα στην εργασία, να ενδυναμωθούν.
Από την πλευρά του ο κ. Σιαμίδης υπογράμμισε ότι η μη αμφισβητούμενη εικόνα της υψηλής ανεργίας και της παγίωσης των ελαστικών μορφών εργασίας θα συνεχισθεί , εκτιμώντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα την οποία υπόσχονταν η προηγούμενη κυβέρνηση και το ίδιο πράττει και η σημερινή, θα αργήσει για την Ελλάδα, ενώ υπενθύμισε και την πολιτική συζήτηση επί του θέματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Και οι δυο αναφέρθηκαν και σχολίασαν και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Ακούστε τις τοποθετήσεις τους.
Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου