Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυρικής 8 Σεπτεμβρίου 2019 η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την εκλογή του προεδρείου του οργάνου και για τη σύνθεση, με ορισμό και εκλογή, των μελών της Οικονομική επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου Ξάνθης.
Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης:
Πρόεδρος: Γιάννης Μπούτος, με 32 ψήφους υπέρ και 8 λευκά.
Αντιπρόεδρος: Ματθαίος Σαββίδης που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (με ψήφους 30 υπέρ και 10 λευκά)
Γραμματέας: Τοπ Σινάν που προτάθηκε από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης (με ψήφους 31 υπέρ και 9 λευκά)
Οι επιτροπές
Τρία μέλη σε κάθε επιτροπή ορίζονται από τον Δήμαρχο και άλλα 6 όπως και οι αναπληρωματικοί τους εκλέγονται μετά από προτάσεις των τεσσάρων πρώτων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. (Δύναμη για το Αύριο-Δήμος Πρότυπο-Ξάνθη για όλους-Αγάπη για την Ξάνθη μας)
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου