24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ /Ζητά την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου/ Χ.Ευστρατίου: χωρίς διάλογο προωθούνται αντεργατικές ρυθμίσεις και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης απεργίας, ο καθορισμός του συνδικαλιστικού νόμου με υπουργική απόφαση, η ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης αλλά και μια σειρά επιμέρους εργασιακών και συνδικαλιστικών θεμάτων που φέρνει με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση στο προσκήνιο, θέτουν σε εγρήγορση των εργαζόμενους , σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι απαντούν με απεργία.

Ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία, καλώντας και τον ιδιωτικό τομέα να συμπράξει μαζί της, για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ-Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου επεσήμανε ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν διατάξεις με τις οποίες κάποιες παρατάξεις δεν διαφωνούν, π.χ. η ΔΑΚΕ είναι σύμφωνη με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο των σωματείων ‘σφραγίδα’ ή των εγγεγραμμένων εργαζόμενων σε πάνω από ένα σωματεία, υπάρχουν διατάξεις που αποφασίσθηκαν χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θίγουν εργασιακά δικαιώματα και δίνουν το δικαίωμα στον κάθε αρμόδιο υπουργό με μια απόφαση να αλλάζει το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά συλλόγων.

Εκείνο όμως που αποτελεί σημαία στην απεργιακή ατζέντα για τους εργαζόμενους , σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη αποφάσεων για απεργία, επισημαίνει και προσθέτει με έμφαση: ‘γιατί δεν εκλέγονται κυβερνήσεις ή δεν διοικούνται δήμοι και περιφέρειες με τον ίδιο τρόπο; Ισχύουν οι δημοκρατικές αξίες και αρχές για όλους ή όχι; Η απεργία είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο από την ίδια τη δημοκρατία. Είναι το μοναδικό όπλο στα χέρια του εργαζόμενου’.

Γνωστοποιεί, τέλος,  ότι το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ξεκινά άμεσα τις συζητήσεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία του και θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τι προωθείται μέσω των νέων αλλαγών.

Ακούστε τον πρόεδρο του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κ. Χ.Ευστρατίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά