Ηλίας Στραχίνης και Νίκος Τόδουλος την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης

Ο Ηλίας  Στραχίνης και ο Νίκος Τόδουλος, λάτρεις της φύσης,  ήταν οι φιλοξενούμενοι του Ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9» και  της εκπομπής «Πεζοπορώντας στα Ελληνικά βουνά» την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020.

Ο Ηλίας  Στραχίνης Ηλίας,  εμπνευστής και παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΡΤ3 με την ονομασία "Άγρια Ελλάδα" τα καινούρια επεισόδια της οποίας ξεκινάν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, μίλησε για τον κόσμο που κινείται σε ρυθμούς παράλληλους με τον δικό μας, μόνο που εμείς δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε αυτόν.

 Στο ζωικό βασίλειο όμως τα ερπετά και τα αμφίβια είναι οι πρωταγωνιστές  του «παράλληλου» κόσμου, αυτός  που είναι ο απαραίτητος κρίκος στην αλυσίδα της Φύσης της οποίας  είμαστε όλοι,  μέλη.

Ο Νίκος Τόδουλος,  αθλητής της «THE NORTH FACE” και μεγάλος ταξιδευτής σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη μας, διηγήθηκε ιστορίες από τις 27 μέχρι τώρα περιπέτειες του, πεζός ή με ποδήλατο, διανύοντας  μέχρι στιγμής πάνω από 33.000 χιλιόμετρα.

Ο Νίκος Τόδουλος έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές και trekking αποστολές στα Ιμαλάϊα, στις Άνδεις, στην Παταγονία στην Αφρική, στο Βόρνεο, στον Καύκασο, στις Βαλκανικές χώρες, στις Γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, στην Ανταρκτική καθώς και στις αρκτικές σκανδιναβικές χώρες με ορειβατικά σκι και χιονορακέτες.

Η καραντίνα που έχει επιβληθεί σε όλες τις χώρες, λόγω κορονοιού τον ανάγκασε να μείνει στον Ελλαδικό χώρο και να βρει τρόπους δράσης με τους οποίους βοηθάει τους Έλληνες  να ξεδίνουν από αυτόν τον αναγκαστικό εγκλεισμό της καραντίνας.

Ακούστε τους  να διηγούνται  τις ιστορίες τους καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια πάνω στον τομέα που ο καθένας από τους δύο επέλεξε να ασχοληθεί και να διακριθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά